News

Bărbat găsit mort în lacul Herăstrău, după ce s-a distrat la o terasă din parc

Descoperire macabră pe lacul Herăstrău. Un trecător a sunat miercuri dimineața la 112 după ce a observat că la suprafața apei plutea trupul neînsuflețit al unui bărbat.
13.07.2022 | 10:29
Barbat gasit mort in lacul Herastrau dupa ce sa distrat la o terasa din parc
De-a lungul anilor, mai multe persoane s-au înecat în lacul Herăstrău. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Sosiți la fața locului, polițiștii au aflat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 56 de ani. Conform primelor informații obținute de oamenii legii, individul s-ar fi distrat la o terasă din parc.

S-a înecat în lacul Herăstrău după ce a plecat spre casă

Din momentul în care ar fi plecat spre casă, fiul bărbatului înecat în lacul Herăstrău nu a mai putut lua legătura cu el. În acest moment, polițiștii iau în calcul varianta unui accident sau a unui suicid.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost găsit mort în zona debarcaderului, iar trupul acestuia a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici (IML).

Altfel, amintim că în urmă cu doi ani, în lacul Herăstrău s-a înecat și o fetiță în vârstă de doar 10 ani. Potrivit informațiilor de la acea vreme, micuța a dorit să se spele pe mâini.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, s-a apropiat prea mult de luciul apei, iar într-un moment de neatenție a alunecat și a căzut în apă. Ulterior, s-a aflat că o porțiune cu mătasea broaştei a provocat alunecarea în lac.

O altă tragedie în lacul Herăstrău

Prietena fetiței a observat rapid ce s-a întâmplat și a încercat să intervină. Inițial a apucat-o de mână pentru a încerca s-o tragă din apă, dar fără succes.

ADVERTISEMENT

Apoi, ea a încercat să caute un băț mai lung, dar din păcate, și această tentativă de salvare a eșuat. În cele din urmă, un bărbat care era în zonă și a auzit strigătele de ajutor, s-a apropiat și a sunat la 112.

Neștiind să înoate sau temându-se că nu o poate salva, acesta nu a făcut altceva decât să sune la numărul de urgență. La puțin timp după aceea, la fața locului a mai sosit un bărbat.

ADVERTISEMENT

La rândul său, acesta a chemat un alt bărbat. Cel din urmă a sărit în apă și a început s-o caute pe micuța Maia. Din păcate, a durat prea mult până când a rușit să o scoată din apă pe fetița de 10 ani.

În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate și de el, și de medicii sosiți după aceea, a fost declarat decesul micuței.

ADVERTISEMENT