News

Bărbat în haine de măicuță, prins de Poliție la metrou: ”De obicei, cerșesc în pijamale”. Video

25.03.2021 | 19:05
Barbat in haine de maicuta prins de Politie la metrou De obicei cersesc in pijamale Video
Bărbat în haine de măicuță, prins de Poliție la metrou: ”De obicei, cerșesc în pijamale”. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Capitală, îmbrăcat în haine de măicuță, a fost prins de polițiști la metrou, acolo unde încerca să obțină bani de la trecători. 

În ciuda faptului că ne aflăm în plină pandemie, cu reguli stricte de protecție, cerșetorul s-a prezentat la ”locul de muncă” fără mască, iar asta l-a costat grav.

ADVERTISEMENT

Lipsa acestui element de protecție asupra sa a atras rapid atenția polițiștilor prezenți în subteran, astfel că aceștia au legitimat-o pe ”măicuță” și au descoperit că, de fapt, ”ea” era bărbat.

Bărbat costumat în măicuță, prins de Poliție la metrou: ”De obicei, cerșesc în pijamale”

Polițiștii din Capitală au depistat în stația de metrou Piața Victoriei un bărbat în haine de măicuță care nu purta mască și cerșea.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a fost luat la întrebări de agenți, individul a explicat că în prezent este în doliu şi a decis să îşi pună şi un batic pe cap, dar că, de obicei, cerşeşte la metrou îmbrăcat în pijamale.

”De obicei, cerşesc în pijamale. Aşa mă ştie lumea”, a declarat acesta în fața polițiștilor.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, la staţia de metrou Victoriei, un echipaj mixt poliţie-jandarmerie a sesizat o persoană îmbrăcată în haine de măicuţă, care nu purta mască de protecţie şi apela la mila publicului.

Verificându-i identitatea, au constatat că, de fapt, este un bărbat, acesta recunoscând că cerşeste des şi că nu are nicio legătură cu niciun cult religios”, anunţă Poliția într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, bărbatul a pierdut mult din banii strânși de la oamenii pe care i-a păcălit, întrucât a fost amendat cu 500 de lei pentru că nu purta mască de protecţie şi cu 100 de lei pentru cerşetorie.

Metoda cerșetoriei în haine de măicuță, populară în Capitală

Bărbatul de la metrou nu este primul cerșetor din București care se îmbracă în haine de măicuță pentru a atrage mila oamenilor.

În urmă cu trei luni, un alt bărbat, îmbrăcat tot în haine de măicuță, cu mască de protecție pe față, cerea bani oamenilor mimând că nu are o mână, pe care de fapt o ținea pe sub haină, strâns pe lângă corp.

Falsa măicuță a fost oprită de polițiști care au constatat cu surprindere că femeia îmbrăcată în haine bisericești era, de fapt, bărbat. Mai mult ei au văzut că nu avea nicio problemă de sănătate.

După control corporal, asupra individului a fost găsită suma de 800 de lei, bani care nu au putut fi justificați. Referitor la hainele monahale pe care le purta, bărbatul a susținut că acestea nu erau veșminte bisericești, ci haine simple, cumpărate de la second-hand.

ADVERTISEMENT