News

Bărbat lăsat liber de instanță după ce și-a bătut soția și a dat foc casei. A fost pus sub control judiciar

Instanța a decis control judiciar pentru un individ care și-a bătut soția în stradă, iar apoi a pus foc la casa în care locuiau
04.06.2024 | 14:57
Barbat lasat liber de instanta dupa ce sia batut sotia si a dat foc casei A fost pus sub control judiciar
Cum a ajuns să fie lăsat în libertate un bărbat care și-a bătut soția și a dat foc locuinței în care trăiau. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un individ acuzat că și-ar fi agresat soția pe stradă și că ar fi lovit-o violent, apoi ar fi incendiat casa lor comună, a fost adus în fața Judecătoriei Gurahonț cu propunerea de a fi arestat preventiv, însă judecătorul a decis să-l plaseze sub control judiciar și l-a eliberat.

Bărbat lăsat liber după ce și-a bătut soția

Conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț, incidentul a avut loc în data de 30 mai, când femeia a fost atacată de soțul ei pe stradă.

ADVERTISEMENT

„Inculpatul B.M-L, în timp ce se afla pe stradă, în localitatea Buteni, aproape de staţia de autobuz, s-a apropiat de numita B.L.C, soţia acestuia, a luat-o de păr şi a tras-o până la imobilul unde locuiesc părinţii acestuia din localitatea Buteni, unde a lovit-o în mod repetat cu pumnii în zona feţei, iar în data de 02 iunie, în intervalul orar 13,00-14,00, având asupra sa o brichetă şi un recipient din plastic în care se afla combustibil (benzină/ motorină), a golit conţinutul acestuia în cele două încăperi ale imobilului situat în localitatea Buteni, proprietate comună cu a persoanei vătămate B.L.C, urmare a acestei acţiuni arzând bunurile aflate în interiorul acestuia, uşile, geamurile, obiectele de îmbrăcăminte, electrocasnice etc, incendiu care era de natură să pună în pericol întreg imobilul persoanei vătămate şi imobilele învecinate în lipsa intervenţiei prompte a vecinilor şi a pompierilor”, a transmis, marţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ.

Luni, procurorii au dispus inițierea acțiunii penale pentru distrugere prin incendiere și violență în familie. Agresorul a fost adus în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă, însă judecătorul a respins această propunere și a decis ca inculpatul să fie plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

ADVERTISEMENT

Un incident asemănător a avut loc și lângă Timișoara

Un incident extrem de tulburător a avut loc în apropiere de Timișoara, unde un bărbat și-a atacat soția cu un cuțit, a incendiat locuința, și ulterior a fost descoperit decedat, carbonizat.

Un locuitor din județul Timiș a comis o faptă șocantă luni, 8 aprilie, în zona apropiată de Timișoara. El și-a înjunghiat soția, a aprins focul în casa în care trăiau împreună, și apoi a fost găsit carbonizat.

ADVERTISEMENT

Acest incident dramatic din vestul României s-a petrecut în prima parte a zilei. Înainte de ora 12:00, polițiștii de la Secția 1 Rurală Timișoara au fost alertați că în localitatea Moșnița Veche, pe strada Aurel Cosma, a avut loc o altercație între un bărbat și o femeie.

Bărbatul a murit apoi carbonizat

Ajunși la fața locului, polițiștii au observat că femeia avea o rană profundă la gât, fiind victima unei înjunghieri. O ambulanță a sosit rapid și a transportat femeia la spital pentru îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Vecinii, care au anunțat autoritățile, au relatat că femeia rănită a cerut ajutor. După ce și-a atacat soția cu un cuțit, bărbatul a incendiat o cameră din casa în care locuiau. Polițiștii au descoperit trupul carbonizat al bărbatului în anexa pe care a incendiat-o la scurt timp după ce și-a rănit soția.

Pompierii care au sosit la fața locului au reușit să stingă focul și au încercat să recupereze cadavrul carbonizat. Investigațiile au arătat că victima carbonizată este soțul femeii agresate.

ADVERTISEMENT