ADVERTISEMENT
News

Bărbat mort cu carotida tăiată, după o operație de extragere a amigdalelor

Autor: Adrian Ilie | 03.04.2021 | 19:36
Bărbat mort cu carotida tăiată, după o operație de extragere a amigdalelor
Bărbatul a ajuns la spital după o hemoragie severă/ Foto: Hepta

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a murit la câteva zile după o operație de extragere a amigdalelor. La autopsie s-a descoperit că bărbatul avea carotida ruptă, informează Antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Familia bărbatului acuză personalul medical care l-a operat pe bărbat de malpraxis și a depus plângere penală împotriva lor.

Operația de extragere a amigdalelor a avut loc într-o clinică privată. Familia a început să aibă suspiciuni legate de modul în care s-a făcu operația imediată după intervenție întrucât bărbatul se simțea rău.  Decesul acestuia a survenit după nouă zile.

Ruptura carotidei, confirmată la tomograf și la necropsie

La patru zile de la operație, bărbatul a sunat-o pe doctorița care l-a operat spunând că se simte rău. A fost chemat la o consultație, însă medicul i-a spus că nu este nimic ieșit din comun și că ar trebui să pună o pungă de gheață în  zona operației pentru opri inflamația.

ADVERTISEMENT

La numai o zi după consultație, pacientul a suferit o hemoragie gravă și a fost internat de urgență la spital. Acolo i s-a făcut o tomografie care a arătat că avea carotida ruptă.

Decesul a survenit miercuri noapte la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, deși medicii au încercat timp de o oră să-l resusciteze.

Familia lui Constantin Dincă vrea acum să elucideze modul în care a decurs operația și care sunt cauzele morții bărbatului. În consecință, a depus plângere atât la Parchet cât și la Colegiul Medicilor, pentru malpraxis.

ADVERTISEMENT

La Spitalul Județean de Urgență din Craiova s-a efectuat necropsia, iar certificatul de deces confirmă rezultatul tomografiei computerizate, anume că decesul a survenit din cauza cartodei rupte.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT