News

Bărbat mort de doi ani, sancționat pentru lipsa declarației pe propria răspundere

28.02.2021 | 18:18
Barbat mort de doi ani sanctionat pentru lipsa declaratiei pe propria raspundere
ADVERTISEMENT

Poliția Locală din Râșnov a emis un avertisment pe numele unui bărbat decedat în urmă cu doi ani pe motiv că a circulat după ora 23.00 fără “a deţine asupra sa declaraţia pe propria răspundere, încălcând prevederile Legii 55/2020”.

Agenții ar fi făcut de fapt o confuzie, cel surprins fără declarație fiind, în realitate, fratele defunctului, care ieșise să-și caute strănepotul fugit de acasă.

ADVERTISEMENT

Poliția Locală susține că este vorba despre o simplă eroare materială, pe procesul verbal fiind greșit doar numele, în vreme ce fratele bărbatului sancționat spune că nici CNP-ul și nici seria și numărul cărții de identitate nu-i aparțin.

Mortul, surprins fără declarație

Un bărbat din Râșnov a primit în cutia poştală un avertisment dat de Poliţia Locală pe numele fratelui său, decedat în urmă cu doi ani. Potrivit documentului, mortul nu avea asupra sa declaraţia pe propria răspundere, deşi se afla pe stradă după ora 23.00.

ADVERTISEMENT

Procesul verbal precizează că în dimineaţa zilei de 24 ianuarie 2021, la ora 5:10, agentul Neculoiu Gheorghe a întocmit un proces verbal prin care îl avertizează pe Dihoiu Vasile, din Râşnov, pentru că, acesta din urmă, în seara zilei de 23 ianuarie 2021, la ora 23.20, „a fost surprins pe strada Vlad Ţepeş fără a deţine asupra sa declaraţia pe propria răspundere, încălcând prevederile Legii 55/2020”, relatează Adevărul.

Numai că persoana sancționată a decedat în urmă cu doi ani.

„În ceea ce priveşte avertismentul eliberat de Poliţia Locală, datele de identificare – CNP-ul şi adresa – sunt corecte. Pentru simplul fapt că cei doi erau fraţi – cel decedat şi cel în cauză, oprit de Poliţia Locală din Râşnov după ora 23.00 – s-a produs o eroare materială atunci când s-a completat procesul verbal.

ADVERTISEMENT

Ei fiind fraţi şi erau cunoscuţi în oraşul Râşnov, tocmai de aceea s-a produs această eroare materială, dar, datele de identificare, CNP-ul şi adresa, sunt cele corecte”, spun reprezentanții Poliției Locale.

Fratele defunctului admite că s-a întâlnit cu poliţistul local în acea seară în timp ce îşi căuta strănepotul dispărut de acasă şi chiar a solicitat şi sprijinul poliţistului local în găsirea copilului.

ADVERTISEMENT

Dar, dacă adresa este corectă, acesta susține că seria şi numărul cărţii de identitate nu îi aparţin, şi nici CNP-ul. Poliţistul local a completat procesul verbal abia dimineaţa, după ora 5.00.

ADVERTISEMENT
Tags: