News
notix pixel id

Bărbat mort în fața spitalului din Drobeta Turnu Severin după ce a așteptat ore întregi să fie consultat! Acuze dure ale familiei

21.08.2019 | 16:38
Doctorii spun că familia a refuzat internarea bătrânului. Sursa foto - facebook

Un bărbat a murit în fața spitalului din Drobeta Turnu Severin după ce a așteptat ore întregi să fie consultat! Rudele spun despre acesta că a stat nu mai puțin de 7 ore să fie băgat în seamă de medici. În replică, doctorii se apără și au transmis că bărbatul, în vârstă de 79 de ani, a fost consultat, însă familia lui a refuzat internarea. Acum, mai multe imagini cu bărbatul au apărut pe o rețea de socializare, fotografiile diind însoție deacuzele rudelor.

Bărbat mort în fața spitalului din Drobeta Turnu Severin după ce a așteptat ore întregi să fie consultat!

Familia lui susține că bătrânul a stat pe holurile spitalului de la ora 10.00 până după ora 17.00 fără ca măcar să fie băgat în seamă. Mai mult de atât, bărbatul zicea că îi este rău, însă în ciuda sfaturilor cerute de fiica lui asistentelor, acestea au rămas impasibile și le-au spus să-ș țină de mână. Rudele susțin că după ora 17.00 au fost întrebate ce vor să facă, să îl ducă pe bătrân acasă sau să îl interneze la terapie intensivă, iar fiica bărbatului a zis că dacă acesta e pe moarte, îl ia acasă.

Bătrânul a mai făcut câțiva pași, apoi a murit în fața spitalului. „Persoanele respective nu ar fi trebuit să refuze internarea. Au refuzat internarea, au semnat în foaie, și-au asumat întreaga răspundere. Au refuzat, au scris în foaia de urgență că refuză internarea, contrar indicațiilor, pentru că medicul de gardă a vrut să-l interneze, dându-și seama că e o urgență și că o să moară dacă nu e tratat.

Bărbat mort în fața spitalului din Drobeta Turnu Severin după ce a așteptat ore întregi să fie consultat! Spital
Bătrânul a murit în fața spitalului din Drobeta Turnu Severin. Sursa foto – facebook

Acuze dure ale familiei

Dânșii și-au asumat această răspundere, după aceea mai voiau o salvare de trimis acasă. Și cum era și firesc, până la urmă, pacientul a decedat”, a declarat Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin. Acesta a mai precizat că bătrânul a fost îngrijit în spital timp de mai multe ore, dar că a fost adus la unitatea medicală într-o stare foarte gravă.

„A fost îngrijit la noi de la ora 12.50, de când a venit, până la ora 16.20, când a plecat. S-a prezentat cu hemoragie digestivă, era cu fibrilație, cu insuficiență cardiacă și cu șoc hemoragic. Practic, ei sunt de vină, pentru că ei au refuzat. Filmările degeaba le-au făcut, pentru că, din moment ce tu semnezi că vrei să iei pacientul în halul acela, pentru că era caz de reanimare, trebuia să i se bage sânge urgent. Dacă i se băga sânge, nu murea omul. Nu i s-a băgat sânge, a murit imediat”, a spus reprezentantul spitalului.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri