News

Bărbat prins sub pământ în timp ce săpa o fântână. Intervenție a echipajelor de salvare

Un bărbat a fost prin sub pământ în timp ce săpa o fântână. Pompierii au fost alertați pentru a-l salva pe bărbat
20.05.2024 | 17:40
Barbat prins sub pamant in timp ce sapa o fantana Interventie a echipajelor de salvare
Pompierii din Buzău în cursă contra cronometru pentru salvarea unui bărbat prins sub un mal de pământ. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Luni, 20 mai, pompierii au intervenit pentru a salva o persoană prinsă sub un mal de pământ în timp ce lucra la o fântână în localitatea Mărunțișu, județul Buzău, conform News.ro.

Bărbat prins sub pământ

„Din informaţiile primite pana la acest moment, nu a fost stabilit contactul cu aceasta”, conform informațiilor preliminare ale ISU Buzău.

ADVERTISEMENT

Sursa citată a mai precizat că la fața locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD și un container multirisc. În prezent, echipele de salvare sapă pentru a elibera persoana prinsă.

„O altă misiune similară de salvare se derulează la acest moment în localitatea Marunțisu din județul Buzău pentru degajarea unei persoane surprinsă sub un mal de pământ, în timp ce efectua lucrări la o fântână.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost alocate 1 autospecială de stingere, 1 ambulanță SMURD și 1 container multirisc. Misiunea este în dinamică”, a precizat ISU

Potrivit ziarului local Șansa, bărbatul prins sub malul de pământ este din satul Mlăjet, orașul Nehoiu. El, alături de colegii săi, se afla la un localnic din Mărunțișu pentru a curăța o fântână cu pereți din bolovani.

ADVERTISEMENT

În mod inexplicabil, malul de pământ și bolovanii ce formau pereții fântânii s-au prăbușit peste muncitor. Incidentul s-a produs în imediata apropiere a sediului pompierilor, care au ajuns rapid la locul accidentului.

Un alt bărbat a murit prins sub pământ

Un incident fatal la locul de muncă a avut loc joi, 9 mai, în județul Vâlcea, unde un individ de 54 de ani a suferit un deces tragic, fiind prins de un mal de pământ.

ADVERTISEMENT

Evenimentul tragic a avut loc pe un drum forestier din Călimănești, în zona Rostea. Un muncitor în vârstă de 54 de ani, angajat la reabilitarea drumului, a fost surprins subit sub un amestec de sol și argilă.

În ciuda intervenției prompte a echipelor de intervenție de la ISU Vâlcea, sosite la fața locului, lucrătorul și-a pierdut viața. Tragedia a avut loc în prima parte a dimineții. Persoana decedată este un bărbat de 54 de ani, din localitatea Bujoreni.

ADVERTISEMENT