News

Bărbat reținut de jandarmi cu buletin ”suveran” care expira în 3119. A fost dus la psihiatrie

22.04.2020 | 16:09
Barbat retinut de jandarmi cu buletin suveran care expira in 3119 A fost dus la psihiatrie
ADVERTISEMENT

Un bărbat din București a fost reținut de jandarmi cu buletin ”suveran” care expira în 3119. Imediat după ce au văzut modul de legitimare, forțele de ordine l-au dus pe individ la un spital de psihiatrie pentru un control.

Bărbat reținut de jandarmi cu buletin ”suveran” care expira în 3119. A fost dus la psihiatrie

Printre miile de persoane legitimate zilnic în oraș, jandarmii din Capitală au întâlnit un caz de-a dreptul unic.

ADVERTISEMENT

Un cetățean oprit de oamenii legii a încercat să se legitimeze cu un document neobișnuit, intitulat ”ENTITATEA SUVERANĂ INDIVIDUALĂ EXEMPT”.

”Actul de identitate” avea mărimea unui permis de conducere și avea ca informații: naționalitatea titularului drept ”suveran”, iar la data nașterii mai 2018. Și mai surprinzătoarea era data expirării: abia mileniul următor, în anul 3119.

ADVERTISEMENT
ENTITATEA SUVERANĂ INDIVIDUALĂ EXEMPT
Sursa foto: Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Cetățeanul cu ciudatul act a refuzat să ofere informații reale cu privire la identitatea sa reală. Jandarmii nu au avut de ales și au cerut sprijinul unui echipaj de ambulanță, care l-a dus pe bărbat la Spitalul de Psihiatrie Obregia, pentru un consult de specialitate.

Jandarmeria: ”A refuzat legitimarea motivând că este suveran”

Printr-un comunicat emis în cursul zilei de miercuri, Jandarmeria anunță faptul că cetățeanul ”suveran” a refuzat să ofere detalii despre identitatea sa reală. Drept urmare, a fost trimis la un control de specialitate.

ADVERTISEMENT

Marți, 21 aprilie, în jurul orelor 18:30, pe raza Sectorului 4, jandarmii din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, au depistat un bărbat care a încercat să se legitimeze cu un document intitulat “ENTITATEA SUVERANĂ INDIVIDUALĂ EXEMPT”.

Documentul nu este, conform legislației în vigoare, prevăzut ca act de identitate valabil pentru legitimare.

ADVERTISEMENT

Persoana în cauză a refuzat în mod repetat să dea detalii pentru stabilirea identității, menționând faptul că este suveran și că nu recunoaște instituțiile statului, fiind condus la sediul secției de poliție competentă teritorial, pentru continuarea verificărilor.

Din cauza comportamentului deviant pe care-l manifesta, a fost solicitat un echipaj de ambulanță care l-a transportat pe bărbat la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”, pentru un consult de specialitate.

Cu toții am observat că, în această perioadă, vedem jandarmi în spațiul public, verificând respectarea ordonanțelor militare în vigoare. Pe această cale, facem apel la cetățeni să coopereze cu forțele de ordine, să răspundă prompt solicitărilor acestora și să înțeleagă că suntem în stradă pentru siguranța tuturor.”, se arată în Comunicatul Direcţiei Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT
Tags: