News

Sfârșit cumplit pentru un bărbat din Sălaj. A murit carbonizat în propria locuință, distrusă de flăcări

Un bărbat din județul Sălaj a avut parte de o moarte cumplită. Acesta a fost găsit carbonizat în propria locuință, afectată de flăcările unui puternic incendiu.
17.11.2021 | 08:33
Sfarsit cumplit pentru un barbat din Salaj A murit carbonizat in propria locuinta distrusa de flacari
Bărbat din Sălaj, găsit carbonizat într-o casă distrusă de un puternic incendiu. Sursa foto: IGSU
ADVERTISEMENT

Moarte cumplită pentru un bărbat din județul Sălaj. Acesta a fost găsit mort de pompieri, în propria locuință, cuprinsă de flăcări. Incidentul a avut loc marți.

Bărbat din Sălaj, găsit carbonizat într-o casă distrusă de un puternic incendiu

Conform ISU Sălaj, pompierii din cadrul Gărzii Cehu Silvaniei au fost solicitați să intervină seara trecută la un incendiu izbucnit la o casă în localitatea Doba.

ADVERTISEMENT

După stingerea focului, echipa de intervenție a identificat o persoană de sex masculin, în interiorul imobilului, care era decedată.

”La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la locuinţă pe o suprafaţă de circa 150 metri pătraţi.

ADVERTISEMENT

În sprijin a fost solicitată o autospecială de stingere cu apă şi spuma din cadrul Detaşamentului Zalău. Echipa de căutare- salvare a identificat o persoană de sex masculin, în interiorul imobilului, care era decedată”, se arată într-o informare de presă a ISU Sălaj.

Debutul acestei săptămâni a a fost tragic și pentru 3 persoane din Vrancea, care și-au găsit sfârșitul într-un alt incendiu.

ADVERTISEMENT

”Un eveniment tragic a avut loc aseară (n.r. luni) în judeţul Vrancea! Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu care le-a cuprins locuinţa!” a transmis, marţi seară, IGSU.

IGSU: 14 oameni au murit în incendii, în prima jumătate din noiembrie

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat, marţi seară, că 14 persoane au murit în incendii în prima parte a lunii noiembrie.

ADVERTISEMENT

Instituția anunță, într-o postare pe Facebook, că ”este suficient un moment de neatenţie ca un incendiu să cuprindă întreaga locuinţă”.

”Exploatarea sistemelor şi a mijloacelor de încălzire cu defecţiuni sau fără respectarea măsurilor de prevenire specifice, precum şi lăsarea acestora în funcţiune fără supraveghere, generează anual sute de incendii.

În cele mai multe situaţii, cauzele care conduc la producerea incendiilor constau în sisteme de încălzire defecte, mijloace de încălzire improvizate sau nesupravegheate, coş de fum necurăţat, instalaţii electrice defecte sau echipamente electrice improvizate”, au transmis pompierii.

La începutul acestei săptămâni, un alt incendiu a afectat la o gospodărie din comuna vrânceană Gologanu, în timpul intervenţiei de stingere a focului, pompierii descoperind 3 cadavre carbonizate. Este vorba despre 2 soţi şi fiul lor. Fiul a intrat să-şi salveze mama imobilizată la pat, dar a fost surprins de flăcări.

ADVERTISEMENT
Tags: