News

Bărbat spitalizat după ce a fost atacat de un urs! Filmul evenimentelor

20.03.2021 | 16:40
Barbat spitalizat dupa ce a fost atacat de un urs Filmul evenimentelor
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost spitalizat după ce a fost atacat de un urs! Grozăvia s-a petrecut într-o comună din județul Harghita. Victima a fost transportată de urgență la spital fiind preluată de echipajele medicale care i-au acordat primele îngrijiri.

Vorbim despre un bărbat în vârstă de 61 de ani. Acesta a ajuns la spital cu mai multe răni în urma atacului.

ADVERTISEMENT

Mai exact, incidentul s-a petrecut pe raza satului Inlăceni, comuna Atid, un loc unde urșii ajung din ce în ce mai des în ultima perioadă.

Bărbat spitalizat după ce a fost atacat de un urs, în Harghita!

“Mai mulţi săteni, cu mai mulţi câini, ar fi mers să verifice o păşune pentru lucrări de primăvară, iar la un moment dat a apărut un urs, care l-a lovit pe unul dintre ei, provocându-i leziuni la un braţ, abdomen şi şold”, susține purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

ADVERTISEMENT

Oamenii spun că deși au strigat, iar câinii au lătrat, ursul nu s-a speriat. Acesta a ales, totuși, să plece la un moment dat.

Bărbatul rănit a fost preluat de un echipaj SAJ şi a fost transportat la Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc. Oamenii spun, disperați, că nu este primul atac al urșilor în zonă.

ADVERTISEMENT

De curând, alți doi urşi care şi-au făcut apariţia, ziua, în staţiunea Azuga au fost filmaţi de localnici, imaginile arătând cum unul dintre animale rupe scânduri din gardul unei curţi. Oameni au ambalat motoarele autoturismelor, pentru ca zgomotul produs să alunge animalele.

În imaginile filmate de un localnic şi postate pe Facebook se vede cum unul dintre animale rămâne în apropierea pădurii, în timp ce al doilea se duce lângă gardul unei gospodării şi începe să rupă din scânduri, fără a fi deranjat de faptul că se aude un câine care latră.

ADVERTISEMENT

Se vede cum timp de câteva zeci de secunde ursul încearcă să intre în curte.  Martorii întâmplării au început să ambaleze motorul unui autoturism, iar în cele din urmă animalul s-a îndepărtat.

„Aşa trăim, într-un oraş turistic. Pârtiile din Azuga sunt cele mai importante, dar locuitorii oraşului Azuga sunt fără valoare, oare cei de la ocolul silvic chiar nu au de gând să ia măsuri?”, a scris pe Facebook cel care a filmat întreaga scenă.

Ministrul Mediului Barna Tanczos afirma de curând că devin din ce în ce mai frecvente contactele dintre om şi urs şi că trebuie găsite soluţii.

“Soluţiile trebuie găsite şi trebuie adaptate la situaţia reală. Nu s-a gândit nimeni în momentul în care s-au construit pârtiile din Predeal, din Poiană, din foarte multe zone, nu s-a gândit nimeni că se va întâlni cu ursul care hiberna iarna.

Uite că nu mai hibernează, uite că apare şi pe pârtie. Până acum aveam probleme doar cu fermierii, doar în grădini. Am primit din judeţul Harghita… iarăşi urs în gospodărie. Zi de zi. Deci lucrurile se agravează şi contactul om cu urs devine atât de frecvent încât trebuie să găsim soluţii”, a explicat ministrul Mediului.

ADVERTISEMENT