ADVERTISEMENT
News

Bărbat, ucis cu coasa de un vecin de 72 de ani. Bătrânul a fost găsit nevinovat

Un bărbat a fost ucis cu coasa de un vecin de 72 de ani. Bătrânul a fost achitat de judecători
Autor: Cerasela Stafie | 20.05.2021 | 15:22
Bărbat, ucis cu coasa de un vecin de 72 de ani. Bătrânul a fost găsit nevinovat
Bărbat, ucis cu coasa de un vecin de 72 de ani. Bătrânul a fost găsit nevinovat Sursa foto: iStock

Judecătorii de la Tribunalul Brăila au decis că omul de 72 de ani a acționat în legitimă apărare. Acesta a înfipt o coasă într-un vecin de 32 de ani.

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat în localitatea brăileană Țepes Vodă. Conflictul a început la barul din sat. Procesul a avut loc la data de 13 septembrie 2020, iar sentința nu este definitivă.

Bărbat, ucis cu coasa de un vecin de 72 de ani. Bătrânul a fost găsit nevinovat

Pensionarul de 72 de ani a mers la locația respectivă și a băut 100 ml de țuică la fața locului. Acesta a cumpărat doi litri de bere, pe care a luat-o acasă. La bar, acesta s-a întâlnit cu vecinul său de 32 de ani.

Victima l-ar fi întrebat, zeflemitor, pe bătrân „ce faci moșule”. Acesta din urmă și-a amintit că-l suspectează pe bărbatul de 32 de ani că i-ar fi furat 200 de lei, lucru pe care i l-a spus.

ADVERTISEMENT

„Victima, s-a înfuriat pe loc și i-a reproșat inculpatului că-l face “hoț”, s-a ridicat în picioare și a început să-l înjure, să-l amenințe și să-l împingă pe inculpat, context în care a intervenit martorul F.M. care se află în bar și i-a despărțit pe cei doi, cerându-i inculpatului să meargă acasă,” au notat judecătorii, potrivit Ziare.com.

Victima l-a agresat pe inculpat

Ilie B, inculpatul, a plecat spre casă. În urma acestuia a pornit și vecinul său, care era sub influența băuturilor alcoolice. „Acesta a început să îl agreseze pe inculpat, lovindu-l în special cu pumnii în zona fetei, pe toată distanța de aproximativ 50 metri de la bar și până la locuința inculpatului, fără că acesta din urmă să riposteze în vreun fel”, au mai notat magistrații.

Tânărul de 32 de ani s-a dus la casa pensionarului, concubina acestuia nereușind să-l oprească: „Victima, dezlănțuită și în stare avansată de ebrietate, la bustul gol, a pătruns după inculpat în curtea celui din urmă, a rupt un ornament din piatră de la unul din stâlpii porții inculpatului, pe care l-a aruncat înspre capul inculpatului, cu intenția vădită de a-l ucide pe acesta, a continuat apoi să-l lovească pe inculpat în propria curte cu pumnii în zona fetei, amenințându-l că îl va ucide, că “ii va tăia căpățâna.”

ADVERTISEMENT

În acel moment, bătrânul a luat o coasă și a încercat să-l țină la distanță pe bărbat, mișcând-o în stânga și în dreapta. Tânărul a ignorat pericolul și s-a întreptat, amenințător, spre inculpat. Atunci a fost străpuns cu coasa.

„Coasa a pătruns în brațul stâng al victimei, apoi a pătruns în hemitoracele stâng, intersectând cordul și plămânul stâng, coasa intrând și ieșind din corpul victimei o singură dată, în cadrul acelor mișcări semicirculare pe care inculpatul le execută,” se mai arată în rechizitoriu.

ADVERTISEMENT

Bătrânul a fost declarat nevinovat

În urma incidentului de mai sus, bărbatul de 32 de ani a murit, iar pensionarul a fost reținut. El a fost arestat la domiciliu și trimis în fața judecătorilor pentru omor.

Magistrații au decis că acesta a acționat în legitimă apărare și l-au achitat: „inculpatul nu a dorit să ucidă victima, ci a executat acele mișcări cu coasa pentru a-l face pe victima să se îndepărteze, numai că victima și-a continuat atacul și a intrat practic în coasa cu care inculpatul executa mișcările.”

ADVERTISEMENT

„Inculpatul a acționat cu acea coasă împotriva victimei, dezlănțuită în atacul său și care în prealabil pătrunsese în curtea locuinței inculpatului prin violare de domiciliu, prin violență și pe timp de noapte. Nu se poate aduce ca argument împotriva reținerii legitimei apărări, așa cum a arătat procurorul de caz, împrejurarea că victima s-ar fi aflat la limita comei alcoolice, pentru că nu această a fost situația de fapt, întrucât chiar dacă victima a avut o alcoolemie de peste 3 la mie, aceasta nu i-a estompat puterea de reacție, după cum s-a văzut din modul în care a decurs situația de fapt”, au adăugat judecătorii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT