News

Bărbat ucis de câini în Brașov. Victima avea 71 de ani / Ce au constatat polițiștii ajunși la fața locului

Un bărbat din Brașov în vârstă de 71 de ani a murit ucis de câini, însă nu se cunosc momentan mai multe detalii despre această tragedie.
20.01.2023 | 14:47
Barbat ucis de caini in Brasov Victima avea 71 de ani  Ce au constatat politistii ajunsi la fata locului
Un bărbat a fost ucis de câini. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Cert e că polițiștii au fost sesizați la 112 că un bărbat a fost atacat de câini, în jurul orei 11:30, conform Monitorul Expres.

Un bărbat a murit sfâșiat de câini

Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că bărbatul murise, însă vor stabili în ce condiții s-a produs tragedia.

ADVERTISEMENT

”Astăzi în jurul orei 11.30, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apel de urgență cu privire la faptul că, pe raza localității Roadeș, un bărbat în vârstă de 71 ani, ar fi fost mușcat de mai multe exemplare canine, fiind în stare inconștienta. Ulterior, a fost declarat decesul persoanei în cauză”, au transmis polițiștii brașoveni.

Între timp, Poliția Animalelor duce după gratii românii care la rândul lor omoară câini. După ce un timișorean a fost condamnat la închisoare 3 ani cu executare pentru că a împușcat un maidanez, a venit rândul unui bărbat din Maramureș să ajungă după gratii pentru un gest similar.

ADVERTISEMENT

Mai exact, un bărbat din Ilba, județul Maramureș, a fost reținut 24 de ore după ce a ucis cu intenție doi câini din sat. Bărbatul în vârstă de 49 de ani a spânzurat animalele, iar acum riscă să ajungă după gratii.

O femeie din Ilba e cea care a alertat autoritățile, după ce și-a găsit câinele spânzurat. La câteva zile a fost identificat un al doilea caz similar, astfel că pe fir au intrat polițiștii. Al doilea câine a fost aruncat pe calea ferată, însă e neclar dacă se afla în viață sau nu în acel moment.

ADVERTISEMENT

“Cauza a fost preluată de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Maramureş care, în colaborare cu cei ai Postului de Poliţie Cicârlău au documentat întreaga activitate infracţională a unui bărbat de 49 de ani din Ilba, referitor la încălcarea legii privind Protecţia Animalelor.

Având în vedere activităţile de cercetare penală efectuate în dosarul penal, s-a stabilit faptul că bărbatul, la data de 22 noiembrie 2022, a ucis cu intenţie, fără drept şi prin spânzurare două exemplare canine, pe terenul menţionat anterior, iar pe unul dintre acestea l-ar fi aruncat pe calea ferată”, a transmis Ionela Cozma, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Maramureș.

ADVERTISEMENT

Judecătorii vor stabili dacă bărbatul va fi reținut pentru 30 de zile și dacă va ajunge ulterior o perioadă mult mai lungă de timp după gratii.

ADVERTISEMENT
Tags: