News

Bărbat vaccinat cu schema completă, în stare gravă la ATI după ce s-a infectat cu tulpina Delta. Cazul, raportat la Iași

Un bărbat din Iași, vaccinat cu schema completă, a ajuns în stare gravă la ATI după ce s-a infectat cu tulpina Delta a Covid-19.
31.07.2021 | 10:59
Barbat vaccinat cu schema completa in stare grava la ATI dupa ce sa infectat cu tulpina Delta Cazul raportat la Iasi
ADVERTISEMENT

Tulpina Delta a Covid-19, originară din India, a devenit dominantă în Europa. Autoritățile din România anunță că, în curând, acest lucru se va întâmpla și la noi.

Deja avem multe cazuri, iar recent, la Iași, s-a raportat prima situație în care o persoană imunizată cu schema completă, dar infectată cu mutația Delta, a ajuns la Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

ADVERTISEMENT

Bărbat vaccinat cu schema completă, în stare gravă la ATI după infecția cu tulpina Delta, la Iași. Primul caz din țară

Din informațiile oferite de reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase din Iași pacientul în cauză este un bărbat de 71 de ani.

Bărbatul suferă de comorbidități importante și este internat la Anestezie și Terapie Intensivă, a declarat medicul Florin Roșu, managerul spitalului, conform celor de la Hotnews.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că bărbatul a făcut o formă severă de Covid-19, vaccinat fiind, șeful unității medicale spune că vaccinarea este eficientă. În acest caz, gravitatea este cauzată de afecțiunile grave de care suferă pacientul.

”Acest lucru nu înseamnă că vaccinarea nu este eficientă și în fața variantei Delta”, anunță medicul Florin Roșu.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, bărbatul de 71 de ani din Iași s-a imunizat împotriva Covid-19, cu schema completă, la începutul acestui an.

Tulpina Delta ar putea aduce mii de cazuri în valul 4 din România

Autoritățile din România spun că apariția tulpinii Delta ar putea intensifica creșterea numărului de cazuri noi. Ministrul Ioana Mihăilă, care a prezentat recent estimări ale INSP, spunea că sunt șanse mari să avem din nou peste 1.600 de infecții zilnice.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului a afirmat faptul că pentru persoanele vaccinate această evoluţie nu reprezintă un risc.

”INSP-ul preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri.

Partea bună totuşi este că pentru persoanele vaccinate această evoluţie rapidă şi această agravare a valului 4 nu reprezintă un risc. Vaccinurile, vaccinarea completă protejează cu peste 90% în faţa riscului de spitalizare şi niciunul din decese nu a apărut la persoane vaccinate”, a afirmat ministrul Sănătăţii, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT