News

Bărbații, de două ori mai predispuși decât femeile să moară de coronavirus! Explicații ferme ale specialiștilor

08.05.2020 | 17:27
Barbatii de doua ori mai predispusi decat femeile sa moara de coronavirus Explicatii ferme ale specialistilor
ADVERTISEMENT

Bărbații, de două ori mai predispuși decât femeile să moară de coronavirus! Acesta este rezultatul la care au ajuns cercetătorii după un studiu aprofundat. Astfel, deși inițial toată lumea s-a temut pentru bătrâni, acum lucrurile par a sta ușor diferit.

Bărbații, de două ori mai predispuși decât femeile să moară de coronavirus!

Nici istoricul medical și nici imunitatea scăzută nu te fac o persoană mai expusă. Adevărul descoperit de oamenii de știință ține mai degrabă de sex.

ADVERTISEMENT

Bărbații par a fi mai predispuși să își piardă viața din cauza COVID-19, fapt care a fost observat prima oară în China, țara unde coronavirusul a apărut.

Explicații ferme ale specialiștilor

Aici s-a constatat că rata deceselor în rândul bărbaților era de 2,8 la sută din numărul celor infectați, în timp ce în rândul femeilor, procentul a fost de 1,7 la sută.

ADVERTISEMENT

În mod evident, prima oară cercetătorii au privit către persoanele fumătoare. Astfel, prima supoziție a fost fumatul, mai ales că în China 50 la sută dintre bărbați fumează.

În același timp, procentul femeilor care au acest viciu se ridică la doar 2 la sută. Și totuși, în urma studiului făcut la Oxford, tutunul pare că oferă o imunizare.

ADVERTISEMENT

Conform cercetătorilor de aici, cei care nu au fumat niciodată au de două ori mai multe șanse să moară. „Este ciudat, dar acesta este adevărul”, spun oamenii de știință.

Pe de altă parte, există și un studiu care arată că nicotina reduce acțiunea receptorului ACE-2, ceea ce indică faptul că fumătorii au șanse mai puține să se infecteze.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, unii experți spun că statisticile spitalelor nu sunt chiar perfecte și că nimeni nu stă într-o secție de terapie intensivă să cerceteze un astfel de istoric.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: