News

Bărbaţii din Transnistria, mobilizaţi pentru o “întâlnire specială” de 90 de zile. Ce pregăteşte regimul de la Tiraspol

Autoritățile de la Tiraspol au anunțat mobilizarea bărbaților care pot lupta pentru o perioadă de 90 de zile. Recruții ar urma să suplinească contingentul de menținere a păcii.
28.04.2022 | 21:09
Barbatii din Transnistria mobilizati pentru o intalnire speciala de 90 de zile Ce pregateste regimul de la Tiraspol
Câți soldați apți de luptă are, de fapt, Rusia în Transnistria. Serviciul de informații militare de la Kiev despre adevărata miză a escaladării
ADVERTISEMENT

Publicațiile din Republica Moldova au preluat o serie de imagini în care apare o scrisoare a premierului regiunii separatiste transnistrene în care acesta anunță mobilizarea bărbaților capabili de luptă.

De ce a fost anunțată mobilizarea în Transnistria

După cum arată scrisoarea, autoritățile de la Tiraspol vor să mobilizeze bărbații cu vârste între 18 și 55 de ani pentru o perioadă de 90 de zile, notează G4 Media.

ADVERTISEMENT

Motivația oferită de autorități este acea a unei “întâlniri speciale pentru suplinirea contingentului de menţinere a păcii”, după cum arată scrisoarea care a fost trimisă către autoritățile locale din Transnistria.

Mai trebuie subliniat și faptul că autoritățile de la Tiraspol au explicat în scrisoare că scopul mobilizării este acela de “asigurarea în proporție de 100% a personalului contingentului de menținere a păcii din republica moldovenească transnistreană, precum și asigurarea locurilor de muncă pentru populația aptă de muncă a republicii”.

ADVERTISEMENT

Cei care vor participa la această mobilizare vor primi “alocație bănească și materială, cazare și masă”. Informațiile oferite de presa din Republica Moldova indică faptul că bărbații urmează să primească 2.800 ruble transnistrene.

Trebuie atrasă atenția asupra faptului că scrisoarea care a fost preluată de publicațiile din Republica Moldova a fost semnată pe 21 aprilie, înainte de producerea exploziilor care au dus la creșterea tensiunilor în regiune.

ADVERTISEMENT

Situația din Transnistria e tensionată

În urma atacurilor care au avut loc în Transnistria, unul dintre acestea vizând chiar și sediul Ministerului Securității, situația din zonă a devenit extrem de tensionată, mai ales pe fondul unor comentarii făcute de unele figuri importante de la Moscova.

Informațiile oferite de guvernului Republicii Moldova, dar și de autoritățile de la Tiraspol, au indicat faptul că aceste atacuri nu s-au soldat cu pierderi de vieți omenești.

ADVERTISEMENT

Guvernul separatist de la Tiraspol acuză Kievul de producerea acestor atacuri, asta în timp ce ucrainenii, prin Ministerul Apărării, a transmis un comunicat de presă susține că în spatele acestor incidente s-ar afla FSB.

ADVERTISEMENT