News

Bărbatul care a ucis-o pe Ioana, tânăra asistentă medicală din Cluj, a primit închisoare pe viață

Iubitul gelos al Ioanei, tânăra asistentă ucisă în plină stradă de acesta, a primit închisoare pe viață.
06.06.2021 | 17:07
Barbatul care a uciso pe Ioana tanara asistenta medicala din Cluj a primit inchisoare pe viata
Bărbatul care a ucis-o pe Ioana, tânăra asistentă medicală din Cluj, a primit închisoare pe viață. Sursa foto: ziardesuceava.ro
ADVERTISEMENT

Bărbatul care a ucis-o pe Ioana Catargiu a fost condamnat la închisoare pe viață pentru fapta sa. Tânărul în vârstă de 29 de ani a recunoscut vinovăția pentru uciderea fostei sale iubite.

Bărbatul care a ucis-o pe Ioana, tânăra asistentă medicală din Cluj, a primit închisoare pe viață

Mohamed Iman Mustafa a fost fostul iubit al Ioanei și era extrem de gelos. De asemenea, el era și violent, iar tânăra voia să se despartă de el.

ADVERTISEMENT

El nu a suportat această decizie și într-o seară, mai precis pe 23 august 2020, a așteptat-o pe tânăra asistentă medicală din Cluj în fața blocului în care locuia și a înjunghiat-o de 10 ori.

Judecătorii Tribunalului din Cluj l-au condamnat la închisoare pe viață. De asemenea, decizia instanței arată că mama tinerei va primi daune morale în valoare de 200 de mii de euro, iar fratele ei va primi 80.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Decizia nu este una definitivă, iar criminalul are drept de apel în termen de 10 zile.

“În temeiul art. 188 – art. 189 alin. 1 lit. a C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. 2 C.proc. pen., condamnă pe inculpatul M.I.M.M., în prezent aflat în Penitenciarul Gherla, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru comiterea infracțiunii de omor calificat.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinţei penale”, se arată în decizia Tribunalului Cluj.

ADVERTISEMENT

Criminalul avea discernământ în momentul comiterii crimei

La acel moment, s-a cerut expertiză psihiatrică, pentru a se stabili dacă tânărul avea discernământ în momentul în care a comis crima pasională, iar aceasta arătat că el era conștient de acțiunile sale.

În noaptea fatidică, tânărul a luat un cuțit și a planificat crima, așteptând-o pe femeie în fața blocului, unde s-a năpustit asupra ei și a înjunghiat-o de 10 ori.

ADVERTISEMENT

Aceste lovituri au fost fatale tinerei asistente, care a murit. Ea se întorcea de la părinții ei, de la Suceava, în Cluj, iar iubitul ei a surprins-o în fața casei sale.

Cei doi erau împreună de mai mulți ani și s-au mutat împreună în Cluj, dar femeia nu mai voia să continue relația, pentru că iubitul ei era gelos și agresiv.

La momentul crimei cei doi erau despărțiți, iar femeia se pare că găsise pe altcineva. Rudele bărbatului i-au luat apărarea și au spus că aceasta l-a folosit pentru bani și s-a despărțit de el după absolvire.

ADVERTISEMENT