News

Bărbatul care și-a ucis soția, directoare la Spitalul Neamț, condamnat la 24 de ani de închisoare

09.03.2021 | 17:38
Barbatul care sia ucis sotia directoare la Spitalul Neamt condamnat la 24 de ani de inchisoare
ADVERTISEMENT

Bărbatul care și-a ucis soția, directoare în cadrul Spitalului Județean Neamț, în ianuarie 2020, a fost condamnat marți, 9 martie, la 24 de ani de închisoare.

Sebastian Dumitru Patriche şi-a înjunghiat mortal soţia cu care se afla în divorţ, în timp ce femeia era la serviciu, în cabinetul ei de la Spitalul Judeţean, pe data de 10 ianuarie, anul trecut.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au mai stabilit că ucigașul trebuie să-i achite fiului, student, 10.000 de lei cu titlu de daune materiale, şi 375.000 de euro daune morale. Mamei victimei, Patriche trebuie să îi plătească suma de 10.000 de lei şi 187.500, care reprezintă tot daune materiale, respectiv morale.

Bărbatul din Neamț care și-a ucis soția la spital, condamnat la 24 de ani de închisoare

La mai bine de un an distanță de la crima care îngrozea județul Neamț, magistrații au dat verdictul în prima instanță, în cazul bărbatului care și-a ucis soția, chiar în interiorul Spitalului Județean Neamț.

ADVERTISEMENT

Judecătorii de la Tribunalul Neamţ au decis ca Dumitru Sebastian Patriche, care a fost judecat pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, cu circumstanță agravantă a premeditării, să execute 24 de ani de închisoare, scrie Adevărul.

Victimă a fost Anca Daniela, director de îngrijiri medicale la Spitalul de Urgenţă Piatra Neamţ. În vârstă de 49 de ani, aceasta a fost ucisă în seara de 10 ianuarie 2020, în cabinetul ei de asistentă șefă din secția de chirurgie, de unde urma să se mute, pentru că tocmai câștigase, prin concurs, funcţia de director de îngrijiri.

ADVERTISEMENT

De ce și-a ucis Dumitru Patriche soția

În ianuarie 2020, bărbatul care și-a ucis soția cu sânge rece în Spitalul Județean Neamț a declarat că comis crima din invidie. Individul în vârstă de 50 de ani a făcut această mărturisire în timpul audierilor în fața procurorilor.

Inițial, atacul a fost pus pe seama problemelor din căsnicie, dat fiind că soții erau în proces de divorț. Bărbatul le-a declarat anchetatorilor că pur și simplu era invidios pe faptul că soția sa, asistentă medicală, fusese promovată, deși el se aștepta să aibă probleme.

ADVERTISEMENT

Alt motiv al crimei a fost şi divorțul intentat de soţie, în toamna anului trecut, din cauza firii violente a bărbatului. Cu câteva luni înainte de crimă, victima plecase de acasă şi se mutase cu chirie în oraş.

”A recunoscut fapta reținută în sarcina sa, iar în timpul audierilor a susţinut că nu a suportat ideea că soţia sa se realizase profesional, la fel cum nu a suportat nici ideea că ea plecase de acasă şi locuia cu chirie în oraş.

Asta cu atât mai mult cu cât el avea o situaţie precară, ba lucra, ba nu lucra“, a declarat Stelian Olteanu, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT