News

Bărbatul despre care s-a crezut că s-a aruncat în râul Olănești a fost găsit în alt râu. Și aici, încerca să se sinucidă

Bărbatul de 55 de ani din Vâlcea, căutat marți de pompieri în râul Olănești, a fost găsit în alt râu. În continuare, acesta încerca să se sinucidă.
19.06.2024 | 16:37
Barbatul despre care sa crezut ca sa aruncat in raul Olanesti a fost gasit in alt rau Si aici incerca sa se sinucida
Bărbatul care s-ar fi aruncat în râul Olănești, căutat ore întregi de pompieri, a fost găsit în alt râu. În continuare, încerca să se sinucidă. Sursa foto: voceavalcii.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Căutat mai multe ore de pompieri în râul Olănești, bărbatul de 55 de ani din județul Vâlcea despre care s-a spus că a încercat să se sinucidă a fost găsit în alt râu. Și aici, el încerca să comită gestul extrem.

Bărbatul care s-ar fi aruncat în râul Olănești, căutat ore întregi de pompieri, a fost găsit în alt râu. În continuare, încerca să se sinucidă

Marți, la orele după amiezii, s-a dat alerta în județul Vâlcea. Forțele ISU erau informate că un bărbat s-a aruncat în apele râului Olănești. Până la lăsarea serii, echipaje de pompieri au încercat să-i găsească trupul.

ADVERTISEMENT

Acest aparent grav incident fusese raportat la ora 13.45. Un apel la 112 sesiza faptul că un bărbat de 55 de ani, din localitatea Vlădești, s-a aruncat în apele râului Olănești.

Ore întregi, echipaje de pompieri, cu scafandri și bărci, l-au căutat pe cetățean. Polițiștii i-au găsit buletinul si telefonul bărbatului, astfel că i se cunoștea deja identitatea.

ADVERTISEMENT

Cum nu fusese găsit până la orele serii, temerile că o tragedie a avut loc erau uriașe. Dimineața zilei de miercuri, 19 iunie, a adus însă o mică ”minune”. Bărbatul din Vlădești despre care se credea că a căzut în râul Olănești, în zona Barajului Vladești, a fost găsit.

Surpriză de proporții însă: el nu se afla în râul Olănești, ci în zona râului Olt. A fost găsit la podul de fier de la Goranu. În continuare, el intenționa să se sinucidă, notează Vocea Vâlcii.

ADVERTISEMENT

Apa în care se afla nu era una care să-i permită ducerea la final a gestului extrem, astfel că a putut fi salvat. Verzescu Florin, șeful Poliției orașului Băile Olănești, împreună cu agent șef principal Bănică Gabi, l-au scos din apă. Bărbatul voia să se arunce în râul Olt, însă a fost convins de polițiști să renunțe la gestul său extrem. A fost imobilizat și se află acum internat la spital.

”În această dimineață, în jurul orei 08:00, colegii noștri l-au localizat în zona râului Olt, din municipiul Râmnicu Vâlcea, iar în urma unei clipe de neatenție a acestuia, au reușit să-l imobilizeze și să-l scoată din apă.

ADVERTISEMENT

Astfel, prin profesionalismul si promptitudinea cu care au acționat, polițiștii au reușit să salveze o persoană de la sinucidere. De asemenea, activitatea a beneficiat de sprijinul pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgențe Vâlcea, precum și de ajutorul a doi voluntari”, notează IPJ Vâlcea.

ADVERTISEMENT