News

Bărbatul din Argeș care și-a măcelărit întreaga familie, trimis în judecată. Criminalul ar fi avut discernământ

Criminalul din Argeș care în luna august și-a ucis cinci rude a fost trimis în judecată, în urma unei decizii a Instanței.
17.11.2022 | 17:24
Barbatul din Arges care sia macelarit intreaga familie trimis in judecata Criminalul ar fi avut discernamant
Criminalul din Argeș, trimis în judecată.
ADVERTISEMENT

Autoritățile au determinat că bărbatul avea discernământ în momentul în care și-a masacrat familia, cu toate că era cunoscut cu probleme psihice.

Criminalul din Argeș riscă închisoarea pe viață

Procesul ar urma să înceapă în luna decembrie la Tribunalul Argeș, conform Adevărul. O comisie medico-legală psihiatrică a trebuit să determine, în urmă cu câteva zile, dacă bărbatul știa ce face atunci când a comis crimele.

ADVERTISEMENT

Potrivit deciziei acestei comisii din cadrul Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” din București a fost stabilit că inculpatul avea, într-adevăr, discernământ, atunci când și-a ucis cele cinci rude. În consecință, bărbatul a fost trimis în judecată joi, 17 noiembrie, și va fi judecat pentru omor calificat în formă continuată.

Potrivit Adevărul, anchetatorii au determinat că bărbatul și-a ucis rudele în urma unui plan bine stabilit, lovindu-le pe acestea în cap, cu o violență ieșită din comun. A fost stabilit, concret, că în seara zilei de 8 august Viorel Letcan și-a ucis fratele cu un bolovan de zece kilograme și cu un ciocan, după care și-a ucis mama cu ciocanul.

ADVERTISEMENT

A urmat tatăl său, pe care l-a ucis cu un ciocan și o toporișcă. Ulterior, criminalul și-a abandonat rudele ucise în casă, iar după opt ore în dimineața zilei de 9 august a traversat strada și și-a ucis sora și nepoata cu un ciocan și o toporișcă.

În aceste condiții, bărbatul riscă cea mai grea pedeapsă: închisoarea pe viață. Deși suferă de schizofrenie de peste 20 de ani și are probleme psihice de 30 de ani, bărbatul nu mai fusese evaluat de către o comisie de specialitate din 2004.

ADVERTISEMENT

Acest lucru s-a întâmplat pentru că familia nu ar fi cerut o expertiză, probabil considerând în mod eronat că bărbatul e inofensiv sau pentru cel mai des invocat motiv în aceste cazuri: din milă.

”Comisia de evaluare i-a eliberat în 2004 acestui bărbat certificat pentru handicap accentuat permanent. Bărbatul nu a mai avut reevaluări de atunci, nu a solicitat nici familia sau el.

ADVERTISEMENT

Noi facem reevaluări la persoanele cu handicap permanent doar dacă familia solicită acest lucru, ca urmare a agravării stării de sănătate, la sesizări sau prin Ministerul Muncii, prin Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap”, explica doctorul Claudia Radu, preşedintele Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din Argeş.

ADVERTISEMENT
Tags: