News

Bărbatul din Baia Mare care și-a ucis fosta iubită în fața fetiței ei şi-a primit sentinţa. Ce au decis judecătorii

Individul din Baia Mare care și-a omorât fosta iubită în fața copilului de 3 ani al acesteia și-a aflat sentința. FANATIK vă spune ce au decis judecătorii
26.08.2021 | 19:31
Barbatul din Baia Mare care sia ucis fosta iubita in fata fetitei ei sia primit sentinta Ce au decis judecatorii
ADVERTISEMENT

Crima a avut loc în data de 24 iunie 2020, într-un apartament din Baia Mare. Femeia de 35 de ani s-a dus la fostul iubit pentru a-și vizita copilul.

A fost ucisă cu sălbăticie, chiar în fața fetiței de trei ani. Criminalul a fost arestat de oamenii legii câteva zile mai târziu.

ADVERTISEMENT

Bărbatul din Baia Mare care și-a ucis fosta iubită în fața fetiței ei şi-a primit sentinţa. Ce au decis judecătorii

Judecătorii de la Tribunalul Maramureş l-au condamnat pe acesta la închisoare pe viață. Totodată, bărbatul trebuie să plătească daune de 720.000 de euro către copilul victimei, tatăl femeii și o altă rudă.

„Condamnă pe inculpatul N.I.K pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal, art. 189 alin 1 lit. h Cod penal la detențiune pe viață. În temeiul art. 45 alin. 5 Cod penal raportat la art. 65 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzută la art. 66 lit. a, b, d, h Cod penal,” au notat judecătorii în sentință, potrivit clujust.ro.

ADVERTISEMENT

„În temeiul art. 399 C.pr.pen. menține arestarea preventivă a inculpatului, iar în temeiul art. 72 C. pen. deduce din pedeapsă perioada internării la Secția Psihiatrie I Compartiment Acuți a Spitalului Municipal Sighetu Marmației, în perioada 25.06.2020 – 01.07.2020, precum și arestul preventiv începând cu 02.07.2020 la zi,” au adăugat.

Fetița victimei va primi cea mai mare parte din despăgubiri: „în temeiul art. 25 C pr.pen. obligă inculpatul să plătească despăgubiri civile după cum urmează: – 500.000 de euro sau echivalentul în lei la data plății cu titlu de despăgubiri pentru daune morale pentru minora N.A., – 200.000 de euro sau echivalentul în lei la data plății, cu titlu de despăgubiri pentru daune morale și 7.000 lei cu titlu de despăgubiri materiale părții civile I.V., 20.000 de euro sau echivalentul în lei la data plății, cu titlu de despăgubiri pentru daune morale părții civile M.A”.

ADVERTISEMENT

„În temeiul art. 7 din Legea 76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat. În temeiul art. 274 alin. 1 C.pr.pen. obligă inculpatul la plata sumei de 5.000 lei, cheltuieli judciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de zile de la comunicare”, au mai notat judecătorii.

Ce s-a întâmplat la Baia Mare

La data de 24 iunie, în miez de noapte, femeia a fost ucisă cu sălbăticie, în casa fostului iubit. De față era și fiica de trei ani a victimei.

ADVERTISEMENT

Cel care a semnalat dispariția femeii a fost partenerul acesteia de viață. Bărbatul a sunat la 112 și le-a spus oamenilor legii că nu reușește să dea de urma femeii.

Polițiștii au găsit-o pe aceasta în casa fostului iubit, în baie, moartă. Trupul neînsuflețit a fost transportat la spital pentru necropsie.

Bărbatul a fost arestat și, ulterior, internat la secția de psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmației. Fetița de trei ani a fost preluată de Protecția Copilului.

ADVERTISEMENT
Tags: