News

Bărbatul din Târgu Jiu, care a murit la o zi după vaccinare, a primit ser din lotul AVZB2856 de la AstraZeneca. Ce spune Valeriu Gheorghiță. Update

12.03.2021 | 12:30
ADVERTISEMENT

Bărbatul din Targu-Jiu, care decedat a doua zi după ce s-a vaccinat, fusese imunizat cu ser AstraZeneca din lotul AVZB2856.


Valeriu Gheorghiță: ”În urma raportului a necropsiei a reieșit că avea, de fapt, antecedente de infarct miocardic”

UPDATE, ora 12:30/ Coordonatorul campaniei de vaccinare a venit cu lămuri în privința bărbatului care a murit după vaccinare.

ADVERTISEMENT

„A fost comunicat în detaliu cu ce s-a întâmplat în cazul persoanei din Gorj. Era vorba despre o persoană, care deși nu era în evidență cu boli cronice, în urma raportului a necropsiei a reieșit că avea, de fapt, antecedente de infarct miocardic, de fapt sechele. Vreau să aduc aminte că mortalitatea este pe primul loc (pentru infarct – n.r.). În acest moment nu există o informație care să ateste legătura dintre vaccinare și apariția acestor evenimente”, a spus Gheorghiță, pentru Aleph News.


Știrea inițială, ora 08:11/ Lotul de vaccin AstraZeneca, ABV2856, a fost suspendat și în România, după ce mai multe țări din UE au luat o decizie similară, în urma decesului a două persoane din Italia după imunizare.

ADVERTISEMENT

Un bărbat din Târgu Jiu, în vârstă de 47 de ani, a decedat după ce s-a vaccinat. Omul lucra la serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj și s-a dus la muncă imediat după imunizare. Însă, la doar câteva minute după ce a ajuns, i s-a făcut rău. Acesta primise ser AstraZeneca din lotul AVZB2856, potrivit Antena3.

Bărbatul din Targu Jiu a fost vaccinat cu ser din lotul interzis de la AstraZeneca?

După ce i s-a făcut rău, colegii au chemat imediat ambulanța. Medicii l-au resuscitat câteva zeci de minute, până ce bărbatul și-a revenit. L-au dus totuși la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean pentru investigații. Dar, după aproximativ 12 ore, pacientul a făcut un alt infarct, care i-a fost fatal.

ADVERTISEMENT

Vă amintim că un militar și un polițist, vaccinați cu doze din lotul ABV2856 AstraZeneca, au murit în Italia

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a precizat că investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu unui bărbat de 47 de ani, care fusese vaccinat cu serul AstraZeneca pe 28 februarie, au evidenţiat “modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

A murit a doua zi după ce s-a vaccinat

“După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare.  A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8,00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situaţie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanţă.

ADVERTISEMENT

Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului. Investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidenţiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”, a precizat CNCAV.

Oprirea bruscă a fluxului arterial la nivelul mușchiului inimii nu se regăsește între reacțiile adverse din prospectul serului AstraZeneca, a precizat sursa citată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS