Fotbal intern

Dimanoviştii ironizează Steaua! “Caterinca i-a eliminat!”

UPDATE 17:15 / Flavius Stoican s-a decis asupra primului unsprezece pe care îl trimite împotriva lui FC Braşov. Conform dolcesport.ro, primul unsprezece al lui Dinamo este următorul: Marc - Fai,...
30.08.2014 | 17:15

UPDATE 17:15 / Flavius Stoican s-a decis asupra primului unsprezece pe care îl trimite împotriva lui FC Braşov. Conform dolcesport.ro, primul unsprezece al lui Dinamo este următorul: Marc – Fai, Durimel, Cordoş, Grecu – Bărboianu, Elton, Miranda – Matei, Bilinski, Rotariu. Marea surpriză pregătită de antrenor este trecerea pe foaia de joc a lui Marius Alexe.

–––––––––––––––––––––––––

Dinamo schimbă din nou căpitanul. După ce Vali Lazăr a fost eliminat la Chiajna şi suspendat două etape, noul purtător al banderolei va fi Ştefan Bărboianu. Olteanul a fost nominalizat de Stoican al doilea căpitan, imediat după ce de la echipă au plecat Laurenţiu Rus şi Cristi Bălgrădean. Mijlocaşul a acceptat să ofere un interviu pentru FANATIK.RO în care a vorbit despre importanţa momentului pe care îl aşteaptă, dar şi despre performanţa prietenului său, Cosmin Moţi, pe care l-a felicitat a doua zi după succesul cu Steaua.

Ştefan, eşti pentru prima dată căpitanul lui Dinamo într-un meci oficial. Cum te simţi?

– Sînt mîndru şi onorat, este normal! Să porţi banderola lui Dinamo este un lucru extraordinar şi mă bucur că am primit această şansă. Este un moment important al carierei mele. Sper să aduc noroc cu ocazia asta şi să batem FC Braşov. Voi face tot ce pot să-i ţin pe băieţi în priză, să-i mobilizez la maximum.

Ai mai fost vreodată căpitan în cariera ta?

– La nivel de seniori, în meciuri oficiale, cred că o singură dată, din ce ţin eu minte. Pe vremea în care jucam la Universitatea Craiova. S-a întîmplat într-o partidă cu Brăneşti, ceva de genul. Nu îmi mai amintesc cu prea multă exactitate.

Cum te văd suporterii din această postură, cea de căpitan?

– După meciul de la Chiajna chiar am avut o discuţie cu fanii, care ne-au transmis lui Lazăr şi mie să fim cît mai impunători în vestiar, să-i responsabilizăm pe băieţi. I-am înţeles, pentru că noi avem cam după fiecare meci discuţii cu suporterii. Este normal să ascultăm ce au de zis şi să discutăm cu ei pentru că Dinamo este o mare familie.

FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-DINAMO BUCURESTI 2-1,CUPA ROMANIEI TIMISOREANA (25.05.2011)

Fanii au uitat autogolul din finala Cupei

S-a închis definitiv episodul din 2011, cînd autogolul tău din finala Cupei a contribuit la înfrîngerea cu 2-1 în faţa Stelei?

– Să ştii că fanii chiar mi-au transmis că au uitat deja acele momente şi că important nu este decît ce fac la Dinamo din momentul în care am revenit în “Ştefan cel Mare”. Crede-mă că sînt fotbalistul care îşi doreşte cel mai mult să bată Steaua. Şi nu numai din cauza acelui moment, ci în general.

După ce ai plecat atunci, pe uşa din dos, credeai să te mai întorci la Dinamo şi chiar să devii om de bază şi căpitan atît de repede?

– Am fost la Astra, unde am avut şi ghinionul accidentărilor, însă la Dinamo mi-am lăsat loc de bună ziua, m-am simţit foarte bine aici. Şi chiar mi-am dorit să mă reîntorc. Eu speram şi uite că s-a întîmplat. Cînd m-au sunat cei de acolo să mă oferteze, nu am stat decît la o singură discuţie şi am acceptat pe loc.

Înainte ai fost ofertat de CS Universitatea Craiova. E adevărat că fanii lui FC Universitatea ţi-au transmis că mai bine te duci la Dinamo decît la echipa Primăriei?

– Da, este adevărat. Mi-au transmis că mai bine joc la Dinamo decît la CS U. Bine, au fost mai mult nişte vorbe, că nu am băgat de seamă aşa ceva. Eu voiam să revin la Craiova, iar aia era singura echipă care mai exista. Pînă la urmă însă nu ne-am înţeles, dar este bine că a ieşit aşa şi că am din nou ocazia să joc la Dinamo.

1.FOTBAL:FC PETROLUL PLOIESTI-DINAMO BUCURESTI 0-1,LIGA 1 (25.09.2011)

“Moţi intra în poartă la caterincă. Uite că i-a folosit!”

Eşti un fotbalist polivalent. Unde te simţi mai bine? Fundaş lateral sau mijlocaş la închidere?

– Am jucat alternativ. La Craiova în urmă cu mulţi ani, evoluam în centru alături de Dilevski, în timp ce la Dinamo am intrat fundaş dreapta prima dată. Acum joc la închidere şi nu este nicio problemă. Postul meu de bază rămîne cel de apărător lateral dreapta, dar mă descurc şi pe stînga şi la centrul terenului. Mă bucur că pot juca aşa, fiindcă jucătorii cei mai importanţi sînt cei polivalenţi.

Tot mai multă lume vorbeşte despre voi ca favoriţi la titlu. Tu crezi în ipoteza asta?

– Să-ţi spun o chestie… Multă lume a spus că insolvenţa noastră este un lucru rău. Dar eu nu văd aşa lucrurile. Jucătorii lui Dinamo sînt acum cu banii la zi şi sîntem mulţumiţi de partea financiară. Liniştea asta e foarte importantă pentru noi şi ne ajută să jucăm bine, să dăm ce avem mai bun. Sînt sigur că vom termina sus în clasament.

Ai jucat alături de Moţi. Ce zici de performanţa lui de a apăra două lovituri de departajare împotriva Stelei?

– E ceva extraordinar, care se întîmplă la 100 de ani. L-am sunat pe Cosmin Moţi la o zi după meci să-l felicit, iar el mi-a zis că abia în acele momente conştientiza ceea ce a făcut. Ştiu că îşi dorea foarte mult să elimine Steaua pentru el, dar şi pentru toţi dinamoviştii. Cînd jucam împreună la Dinamo el mai rămînea la caterincă după antrenamente în poartă. Uite că acea caterincă i-a folosit tare mult acum.

362488-barboianu

Bărboianu, portar 15 minute împotriva Victoriei Brăneşti!

Tu ai fi procedat la fel dacă erai în locul lui Moţi?

– Păi stai, că am jucat şi eu portar pentru Dinamo! În penultima etapă din 2011, jucam cu Brăneşti, iar la 2-1 pentru noi, Bălgrădean a fost eliminat. Am stat vreo 15 minute portar şi m-am descurcat. Am mai şi dat un gol şi am cîştigat pînă la urmă fără emoţii. A fost o decizie de moment, care s-a dovedit şi în cazul meu a fi una inspirată. Ca să glumesc puţin, cred că voi vorbi cu antrenorul cu portarii să-i spun să facă o dată pe săptămînă cu mine un antrenament specific (rîde).

Aşadar, dacă Dinamo rămîne fără portar, vicecăpitanul intră în poartă?

– (Rîde) Eu ştiu ce să zic? Am concurenţă. Bilinski şi Fai rămîn după şedinţele de pregătire şi o mai fac pe portarii. Eu încă nu mă antrenez, dar nu se ştie niciodată!

Cu cine ai ţinut la acea partidă din play-off-ul Ligii? Cu Steaua sau cu Ludogoreţ?

– Am ţinut cu Moţi! Mi-am dorit enorm să iasă bine pentru el. Atît, altceva nu vreau să spun despre acel meci.

P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!

Tags: