Sporturi

Barbora Strycova, adversara Simonei Halep la Indian Wells, a fost suspendată pentru dopaj

Barbora Strycova adversara Simonei Halep la Indian Wells a fost suspendata pentru dopaj
ADVERTISEMENT

Simona Halep revine în competiție în turul 2 de la Indian Wells. Halep o va întâlni pe cehoaica Barbora Strycova, numărul 50 mondial la simplu și 3 în competiția de dublu. Strycova a trecut în primul tur de Viktorija Golubic din Elveția, scor 6-2, 7-6. Sportiva din Cehia are și un episod mai puțin plăcut de-a lungul carierei sale. În 2013, ea a fost suspendată pentru dopaj.

Barbora Strycova a fost suspendată pentru dopaj

Strycova a fost atunci în mijlocul unui scandal de proporții în WTA. Ea a fost depistată pozitiv cu sibutramină și a primit o suspendare de 6 luni. De asemenea, ea a pierdut toate punctele pe care le-a obținute în cele 6 luni și a fost nevoită să dea înapoi banii pe care i-a obținut din premii la respectivele turnee. Sibutramina este un medicament care are ca scop să trateze obezitatea, dar în același timp ajută performanțele sportive. Sibutramina este un derivat al amfetaminei care, luat în cantitate necontrolată, poate provoca nervi, irascibilitate, probleme de ritm cardiac și lipsa poftei de mâncare, scrie eva.ro.

ADVERTISEMENT

Reamintim că Adrian Mutu a fost depistat după ce a luat acest medicament și a primit o suspendare de dopaj, după un control efectuat în urma unui meci jucat între Fiorentina și Bari, la 10 ianuarie 2010, partidă în care „Briliantul” a și înscris pentru formația viola.

Barbora Strycova a fost prinsă dopată cu aceeași substanță ca și Adi Mutu

Simona Halep – Barbora Strycova, primul meci pentru româncă la Indian Wells

Duelul dintre Simona Halep și Barbora Strycova se va juca vineri noapte, la ora pe care o vor decide organizatorii. Românca are un avantaj clar în fața cehoaicei, scor 4-1. Ultima oară când s-au întâlnit cele două a fost în optimile de la Toronto, în 2017, când Halep s-a impus extrem de clar, scor 6-1, 6-0.

ADVERTISEMENT

Halep are de apărat o semifinală la turneul american, despre care a spus că este întotdeauna o experiență nemaipomenită: „E dificil când bate vântul aici la Indian Wells, dar în rest vremea este prielnică şi de fiecare dată când vin aici sunt relaxată. Am un sentiment plăcut şi pentru că în jurul nostru sunt atâţia fani. Simt că nivelul meu este bun, sunt încrezătoare, simt că fizic totul este în regulă, aşa că nu am decât să mă duc acolo, să cred că pot câştiga fiecare meci şi să lupt până la capăt”, a declarat Halep, înainte de startul competiției.

Tags: