Fotbal international

Barca a dat răspunsul pentru transferul lui Ivan Rakitic la PSG. Ce decizie au luat catalanii

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 21.08.2018 | 14:57
Barca a dat răspunsul pentru transferul lui Rakitic la PSG. Jucătorul nu pleacă decât prin clauza de 125 de milioane euro

Barca a dat răspunsul pentru transferul internaţionalului croat Ivan Rakitic la PSG. Jucătorul este cotat pe siteurile de specialitate la suma de 50 de milioane euro şi campioana Franţei a insistat pe lângă conducerea Barcelonei pentru concretizarea afacerii zilele următoare. Unul dintre cei care au făcut pressing la preşedintele lui PSG, Nasser Al Khelaifi, pentru aducerea lui Rakitic este brazilianul Neymar, care cunoaşte bine calităţile croatului din perioada în care jucau împreună pe Nou Camp.

Barcelona se află în relaţii deosebit de reci cu PSG, ca urmare a modului în care francezii au dat marea lovitură în 2017, aducerea lui Neymar la Paris, plătind clauza de eliberare a acestuia, în valoare de 222 milioane euro. Şi în cazul lui Rakitic PSG ar fi putut proceda la fel, clauza croatului fiind mult mai mică, 125 de milioane euro, însă la acest moment şeicii care conduc clubul din capitala Franţei nu au cum să uzeze de acelaşi procedeu ca în cazul lui Neymar, deoarece riscă enorm să încalce din nou regulamentul Fair Play. Un transfer de 125 de milioane euro ar fi un mizilic pentru puterea financiară a şeicilor, dar ar însemna un adevărat război cu UEFA, pentru că forul european ar trece la sancţiuni aspre.

Barca a dat răspunsul pentru transferul lui Ivan Rakitic la PSG. Catalanii nu îl lasă decât prin achitarea clauzei

Oricum, conducerea FC Barcelona a înţeles repede mesajul acestei afaceri şi a învăţat ceva din păţania cu Neymar. Prin urmare Rakitic a fost înştiinţat că va semna curând prelungirea contractului, până în 2021, dar cu un salariu îmbunătăţit. Momentan Rakitic are un salariu de 100.000 de euro săptămânal, adică 400.000 lunar şi 4,8 ,milioane anual. Noua înţelegere ar ajunge undeva în jurul cifrei de 7 milioane euro. Antrenorul Ernesto Valverde îl consideră drept un jucător indispensabil, care a depăşit de mult perioada neagră din 2016, când Luis Enrique nu mai avea încredere în el şi ceruse clubului să fie vândut.

Sezonul trecut, cu Ernesto Valverde pe bancă, Ivan Rakitic a jucat apropae permanent la închidere, alături de Busquets şi a avut evoluţii foarte apreciate. În planul tactic al catalanilor croatul e piesă fundamentală şi de aceea orice discuţie privind transferul său a fot respinsă, singurul mod prin care Rakitic putea pleca fiind clauza de eliberare.

Rakitic, susţinut şi de Leo Messi

Şi a mai existat un factor determinant pentru Barcelona pentru a-şi păstra jucătorul. Ivan Rakitic a fost unul dintre cei mai buni jucători la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, unde a jucat finala cu Franţa. Evoluţiile excelente ale lui Rakitic i-au determinat pe şefii Barcelonei să fie foarte atenţi faţă de un asemenea jucător, care este şi foarte bine văzut în vestiar de către coechipieri, în special de omul numărul 1, Leo Messi, care înaintea meciului direct din grupa D a Campionatului Mondial, în care Croaţia a spulberat Argentina cu 3-0, a ţinut special să îşi îmbrăţişeze colegul de pe Nou Camp.

Barca a dat răspunsul pentru transferul lui Rakitic la PSG. E nevoie de el pe Nou Camp. Aici Rakitic în tricoul Croaţiei
Barca a dat răspunsul pentru transferul lui Rakitic la PSG. E nevoie de el pe Nou Camp

De altfel, Messi a şi discutat cu antrenorul Ernesto Valverde înaintea sezonului despre jucătorii de care Barca nu ar avea mare nevoie şi nici un moment în discuţie nu a intrat numele lui Rakitic, pe care Messi îl vede titular indiscutabil lângă Busquets, aşa cum a gândit şi antrenorul catalanilor vara trecută, când a preluat echipa blau-grana.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!