Barcelona îl blochează pe noul Neymar! Cât costă transferul

Sorin Dumitrescu   
în La Liga
04/05/2018, 12:59
Barcelona îl blochează pe noul Neymar! Cât costă transferul GALERIE FOTO
Neymar a venit la Barcelona de la FC Santos

Barcelona îl blochează pe noul Neymar. Brazilianul Rodrygo are numai 17 ani, vine de la acelaşi club de unde a plecat actualul star al lui PSG şi unde a mai jucat marele Pele, FC Santos şi a atras deja atenţia marilor forţe de pe continentul european. VEZI AICI VIDEO. Şefii catalanilor s-au întâlnit cu tatăl jucătorului în capitala Cataloniei şi scopul lor nu este altul decât sp blocheze orice tentativă de transfer din partea altui club.

Conform legilor din Brazilia şi din foarte multe alte ţări, jucătorul minor nu poate semna contract de profesionist pînă la împlinirea vârstei de 18 ani. În această situaţie Barcelona nu poate face nici un pas pentru a-şi asigura serviciile lui Rodrygo. Preţul acestuia, pe clauza de eliberare, stabilită de Santos, este de 50 de milioane euro.

Barcelona îl va mai lăsa pe noul Neymar în Brazilia

Oricum, intenţia catalanilor are două direcţii clare: prima, de a bloca orice tentativă din partea unei rivale de top din Europa de a-l transfera pe talentul brazilian şi a doua de a-şi asigura pe termen lung serviciile unui jucător de mare perspectivă. Pentru că şi la anul, dacă se va ajunge la semnarea contractului, catalanii nu îl vor aduce pe Nou Camp.

Intenţia Barcelonei este de a-l lăsa pe Rodrygo un an sau chiar doi să joace la Santos, pentru a căpăta rutina necesară la seniori. Puştiul însă deja este component al lotului echipei mari şi a fost utilizat nu numai în campionat, dar şi în partidele din Copa Libertadores, semn că are un joc de calitate şi maturitate în modul de a gândi în teren.

Închide ×