News

Barcă în care se aflau la bord mai mulți migranți, răsturnată în Dunăre. Polițiștii de frontieră au intervenit

17.04.2020 | 09:13
Barca in care se aflau la bord mai multi migranti rasturnata in Dunare Politistii de frontiera au intervenit
ADVERTISEMENT

O barcă în care se aflau la bord mai mulți migranț s-a răsturnat în Dunăre în cursul serii de joi, 16 aprilie. Incidentul s-a produs în apropierea frontierei sârbești cu România.

Barcă în care se aflau la bord mai mulți migranți, răsturnată în Dunăre. Polițiștii au intervenit

S-a dat alerta joi seară pe Dunăre. O ambarcațiune la bordul căreia se aflau 18 oameni, dintre care 16 migranţi şi două călăuze, s-a răsturnat în apele fluviului.

ADVERTISEMENT

Barca ar fi plecat din Serbia, însă la scurt timp în ambarcațiune a început să intre apă. Agitați din această cauză, migranţii s-ar fi ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti.

Migranții au fost sesizați de un echipaj al Poliției de Frontieră Mehedinți care se afla într-o misiune de patrulare pe Dunăre. Imediat, polițiștii au chemat ajutoare, iar nouă oameni au fost salvaţi de la înec.

ADVERTISEMENT

Intervenție rapidă pentru salvarea migranților

“Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, în timp ce se aflau într-o misiune de cercetare a zonei de responsabilitate, au observat, în dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane în apele fluviului Dunărea care strigau după ajutor.

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au intervenit cu două ambarcaţiuni rapide, fiind salvate nouă persoane care se aflau în pericol de înec”, a declarat, pentru Mediafax, Corina Moraru, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Mehedinţi.

ADVERTISEMENT

În același timp, mai multe ambulanţe, dar şi scafandrii de la ISU Mehedinţi au ajuns pe malul Dunării, în zona localităţii Hinova din Mehedinţi, pentru a continua căutările în Dunăre.

Persoanele salvate de la înec au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Până la această oră nu au mai fost găsite alte persoane în apă. Zona este supravegheată de poliţiştii de frontieră mehedinţeni.

ADVERTISEMENT