Messidependenţa. Barcelona şi Argentina nu mai ştiu să câştige fără el

Sorin Dumitrescu    Ionut Neamţu   
în Fotbal international
02/04/2018, 13:42
Messidependenţa. Barcelona şi Argentina nu mai ştiu să câştige fără el

Mai erau doar trei minute din meciul care urma să aducă primul eşec Barcelonei în acest sezon de Primera Division. Catalanii erau conduşi cu 2-0 la Sevilla, de echipa lui Vicenzo Montella, dar antrenorul Ernesto Valverde s-a decis să îl trimită pe teren pentru ultimele secvenţe pe starul echipei, Leo Messi, pe care îl lăsase la odihnă. În cele câteva minute pe care le-a jucat Messi a creat faza primului gol al Barcei, marcat de Suarez şi după nici un minut a prins şutul cu efect, la colţ, care a adus o remiză nesperată şi menţine trupa blaugrana neînvinsă.

Acest lucru a mai scos încă o dată în evidenţă că una este Barcelona fără Messi pe teren şi alta este cu diamantul ei în joc. Statistica din acest sezon, în care intră toate meciurile din toate competiţiile, arată că Barcelona s-a impus doar de două ori fără Messi pe teren, exceptând partidele cu Murcia, club din a treia ligă din Cupă, care nu se iau în calcul datorită diferenţei de valoare. Au fost victorii în Primera la Malaga, ultima clasată şi în Champions League, acasă cu Sporting Lisabona.

Fără Messi au fost doar egaluri la Barcelona

Altminteri, Messi a lipsit în Champions League la Torino, cu Juventus, în grupe şi a fost doar 0-0. Messi a lipsit din Cupă, la meciul cu Celta Vigo, acasă şi iar a fost doar egal, 2-2. Iar în Primera, în afara egalului de la Sevilla tot remiză a fost şi în derbyul oraşului, cu Espanyol. Se vede că nu există un alt jucător care să aibă imaginaţia lui Messi, de a destabiliza apărările adverse în lotul lui Ernesto Valverde.

Situaţia este identică şi la naţionala Argentinei. Cu Leo pe teren jocul merge, capătă fluenţă şi vin golurile. Fără artistul de la creaţie, cu excepţia amicalului cu Italia, câştigat, Argentina nu a avut pic de fantezie şi în  ultimul meci a fost pur şi simplu călcată în picioare, la Madrid, pe terenul lui Atletico, la un scor de set de tenis, 6-1! Nici la echipa naţională nu există un singur jucător capabil să inventeze fazele făcute de Messi.

Închide ×