Fotbal international

Barcelona a ajuns la un acord cu Paul Pogba pentru transferul pe Camp Nou

07.08.2018 | 12:14
Barcelona a ajuns la un acord cu Paul Pogba pentru transferul pe Camp Nou

Jurnaliştii italieni de la Calciomercato.web au anunţat că Barcelona a ajuns la un acord de principiu cu Paul Pogba pentru un transfer pe Camp Nou. Trupa pregătită de Ernesto Valverde a stabilit durata şi suma încasată de către mijlocaşul francez în următoarele sezoane şi doar acceptul celor de la Manchester United mai lipseşte din oficializarea tranzacţiei.

Mutarea noului campion mondial urmează să se facă în schimbul sumei de 110 milioane de euro, cu cinci milioane în plus faţă de suma plătită de către Manchester United celor de la Juventus în momentul cumpărării lui Paul Pogba, jucător care la un moment dat era cel mai scump fotbalist din lume transferat vreodată.

Barcelona, acord de principiu pentru un transfer al lui Pogba

Formaţia condusă de pe banca tehnică de către Ernesto Valverde a reuşit o campanie importantă de transferuri în această vară. Barcelona a plătit 130 de milioane de euro pentru Malcom, Arthur, Clement Lenglet şi Arturo Vidal, fiind una dintre cele mai active formaţii de pe piaţa transferurilor în această vară. Trupa catalană îşi va schimba într-o mică măsură primul 11 după transferurile celor patru jucători, iar acest lucru s-ar putea simţi şi mai mult în cazul transferului lui Paul Pogba.

Barcelona îl transferă pe Pogba
Barcelona s-a înţeles cu Pogba pentru un transfer în Spania

Mijlocaşul francez este dorit cu insistenţă de către Ernesto Valverde, cel care încearcă să reîmprospăteze linia mediană a echipei după plecarea lui Andres Iniesta la Vissel Kobe. Fotbalistul celor de la Manchester United nu a reuşit să se adapteze perfect stilului de joc din Premier League şi este departe de nivelul arătat în perioada de la Juventus.

Paul Pogba, 25 de ani, a fost transferat de Manchester United în 2016 de la campioana en-titre din Serie A în schimbul sumei de 105 milioane de euro. Francezul strâns deja 95 de prezenţe în toate competiţiile pentru trupa de pe Old Trafford şi are palmares 15 goluri înscrise pentru echipa antrenată în acest moment de portughezul Jose Mourinho.

Mijlocaşul a fost adus ca un mare star de formaţia din Premier League, dar a reuşit să câştige doar două trofee în acest interval. United s-a impus sezonul 2016-2017 în Europa League şi a cucerit Cupa Ligii Angliei în 2017, fiind singurele trofee ale echipei în perioada în care Pogba a activat în tricoul diavolilor.

Francezul a evoluat la Manchester United în perioada 2009-2012, fiind achiziţionat pe când era doar un junior de la formaţia din Hexagon Le Havre şi a fost cedat din postura de jucător liber de contract la Juvenuts Torino, într-un moment în care cariera lui nu explodase încă.

Paul Pogba se află sub contract cu trupa lui Jose Mourinho până în 2021, dar relaţia dificilă cu tehnicianul lusitan l-au făcut pe agentul fotbalistului să îi propună un transfer. Manchester United şi Barcelona trebuie să ajungă la un acord definitiv până pe 9 august pentru transferul mijlocaşului francez, deoarece din acest sezon perioada de mercato din Premier League se încheie în luna august, o dată cu începerea primei etape din noua stagiune. Francezul are în palmares şi 178 de meciuri în tricoul celor de la Juventus şi 34 de goluri înscrise în toate competiţiile pentru italieni.

Tags: