Fotbal international

Barcelona a anunțat oficial încă un transfer. Matheus Fernandes a semnat în ultima zi de mercato, dar va veni din vară în Spania

31.01.2020 | 20:17
Barcelona a anunțat oficial încă un transfer. Matheus Fernandes a semnat în ultima zi de mercato, dar va veni din vară în Spania
Barcelona a anunțat oficial încă un transfer. Matheus Fernandes a semnat în ultima zi de mercato, dar va veni din vară în Spania. Sursa foto: fcbarcelona.com
ADVERTISEMENT

FC Barcelona nu a fost o echipă extrem de activă în această perioadă de transferuri. Nu a fost până vineri, 31 ianuarie, în ultima zi de mercato, atunci când a oficializat două achiziții: Francisco Trincao și Matheus Fernandes.

Barcelona a anunțat oficial achiziția lui Matheus Fernandes

Campioana Spaniei a anunțat pe site-ul oficial achiziția lui Matheus Fernandes, un mijlocaș brazilian de 21 de ani care evoluează pentru Palmeiras în țara sa natală. Fotbalistul va veni din sezonul viitor alături de Messi, Griezmann & compania.

ADVERTISEMENT

”FC Barcelona și Palmeiras au ajuns la un acord pentru transferul jucătorului Matheus Fernandes Siqueira, iar acesta se va alătura clubului nostru la 1 iulie 2020”, se anunță în comunicatul catalanilor.

Pentru Matheus Fernandes, catalanii au achitat o sumă de 7.000.000 de euro, însă aceasta ar putea ajunge, cu bonusuri de performanță, la 10.000.000, conform site-ului oficial al campioanei din La Liga.

ADVERTISEMENT

Contractul lui Matheus Fernandes cu FC Barcelona va începe la 1 iulie 2020 și se va încheia în iunie 2025. Brazilianul va avea o clauză de reziliere de 300.000.000 de euro.

Matheus Fernandes, debut la 17 ani în prima ligă din Brazilia

Crescut de Botafogo, club pentru care a evoluat la toate vârstele de juniori, Matheus Fernandes a debutat în 2016 pentru prima echipă, pe când avea doar 17 ani.

Mijlocaș defensiv de profesie, Matheus este un jucător extrem de tehnic, de picior drept, cu multe calități în jocul de la mijlocul terenului.

ADVERTISEMENT
  • 3.500.000 de euro este cota de piață a lui Matheus Fernandes, conform Transfermarkt
  • 1 gol în 11 meciuri are Fernandes pentru Palmeiras în ultimul sezon

Barcelona, încă un transfer în ultima zi de mercato

Tot vineri, FC Barcelona a anunțat că l-a achiziționat și pe Francisco Trincao de la Sporting Braga, jucător comparat în Portugalia cu mai valoroșii săi compatrioți Cristiano Ronaldo și Luis Figo.

La fel ca Matheus, Francisco Trincao va veni la Barcelona începând din sezonul viitor și a semnat un contract valabil până în vara anului 2025. Catalanii vor plăti 31 de milioane de euro pentru tânărul atacant a cărui clauză de reziliere va fi de 500 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri