Barcelona a făcut al doilea transfer al iernii! Clauză de reziliere uriaşă pentru noul venit

Tibi Demeter   
în Fotbal international
11/01/2018, 17:41
Barcelona a făcut al doilea transfer al iernii! Clauză de reziliere uriaşă pentru noul venit GALERIE FOTO

Formaţia catalană nici nu a terminat bine cu transferul lui Philippe Coutinho, venit de la Liverpool în schimbul a 160 de milioane de euro şi a mai realizat o mutare importantă. Trupa blaugrana l-a achiziţionat pe fundaşul central columbian Yerry Mina de la Palmerias, cel pentru car umează să plătească 12 milioane de euro.

Mina, 23 de ani, este primul jucător columbian din istoria Barcelonei şi a semnat un contract pe cinci ani, valabil până în 2023, aşa cum de altfel s-a procedat şi în cazul lui Coutinho. Noul apărător al catalanilor va avea şi o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro, astfel încât să se evite un nou caz Umtiti, cel care are în acest moment o clauză de doar 50 de milioane de euro, sumă accesibilă multor cluburi.

Barcelona l-a adus pe Mina pentru a-l înlocui pe Mascherano

Columbianul venit din Brazilia urmează să îi ia locul la Barcelona lui Javier Mascherano, fotbalistul argentinian care este foarte aproape de o plecare în China. Mascherano şi-a manifestat în repetate rânduri dorinţa de  a pleca din Spania, iar acest lucru se va întâmpla cel mai probabil până la finalul perioadei de mercato.

Mina a evoluat în 49 de partide pentru Palmeiras şi a marcat de nouă ori. El a marcat şi trei goluri pentru naţionala de seniori a Columbiei, fiind prezent de nouă ori la lotul naţional de la debutul din 8 iunie, 2016. Apetitul ofensiv al fundaşului se datorează în mare parte şi faptului că până la 19 ani a evoluat în poziţia de mijocaş central.

Închide ×