Fotbal international

Barcelona a fost amendată cu 300 de euro pentru transferul lui Antoine Griezmann

26.09.2019 | 18:01
Barcelona a fost amendată cu 300 de euro pentru transferul lui Antoine Griezmann
Barcelona a fost amendată din cauza transferului lui Griezmann. Srusă foto: hepta.ro

FC Barcelona a fost amendată cu 300 de euro, o sumă inexistentă pentru un club de talia Barcei, de Comisia de Competiții a Federației din Spania, după ce au încălcat regulamentul în privința transferurilor. Catalanii au fost găsiți vinovați pentru că au negociat cu Antoine Griezmann înainte ca o clauză din contractul atacantului francez să scadă. Chiar dacă amenda primită este extrem de mică, șefii Barcelonei vor ataca sentința cu apel.

Amenda primită de Barcelona după încălcarea regulamentului

Barcelona a fost amendată din cauza transferului atacantului francez Antoine Griezmann. Pe vremea când evolua la Atletico Madrid, Griezmann avea o clauză de reziliere în valoare de 200.000.000 de euro, iar de la 1 iulie, clauza sa a scăzut la 120.000.000 de euro, sumă pe care catalanii au plătit-o pentru el. Șefii lui Atletico Madrid au acuzat conducerea Barcelonei că a negociat cu francezul înainte de luna iulie.

Atletico Madrid vrea să obțină suma din prima clauză de reziliere a contractului francezului, însă Antoine Griezmann a scăpat nepedepsit după tot scandalul. De la venirea sa pe „Camp Nou” atacantul francez a jucat 7 meciuri și a înscris 3 goluri.

Griezmann a înscris 3 goluri pentru Barcelona. Sursă foto: hepta.ro
Griezmann a înscris 3 goluri pentru Barcelona. Sursă foto: hepta.ro

Directorul sportiv al lui Atletico a fost foarte supărat în momentul transferului

Directorul sportiv al lui Atletico Madrid a scris un comunicat în care era dezamăgit de atitudinea șefilor Barcelonei: „Ne-am săturat de atitudinea Barcelonei. Când un preşedinte şi un jucător vorbesc în acest mod despre viitorul unui jucător care este deja sub un contract – şi cu doar câteva zile înaintea disputării unei finale europene – arată o absolută lipsă de respect faţă de Atletico Madridşi fanii ei.Poziţia noastră este una foarte clară şi a fost făcută publică în numeroase ocazii. Nu am negociat niciodată pentru Griezmann şi nici nu avem intenţia să o facem.”

„Acum câteva luni i-am transmis personal preşedintelui Bartomeu că jucătorul nostru nu este de vânzare şi nu îl vom vinde. În acelaşi timp, l-am anunţat că abordarea sa necoresupnzătoare este împotriva integrităţii competiţiei, mai ales că ne-am luptat la titlu împreună în acest sezon, iar Barcelona a pus o presiune constantă pe unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei noastre”, s-a mai arătat în comunicatul său.

  • 130.000.000 de euro este cota de piață a lui Antoine Griezmann, conform transfermarkt.com
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri