Sport

Barcelona a înregistrat contractele a patru jucători înaintea startului de sezon din La Liga! Starul care a rămas pe dinafară

Barcelona a avut o campanie de transferuri impresionantă în această vară, dar nu toate contractele jucătorilor achiziționați au putut fi înregistrate la liga profesionistă.
13.08.2022 | 13:54
Barcelona a inregistrat contractele a patru jucatori inaintea startului de sezon din La Liga Starul care a ramas pe dinafara
FC Barcelona are probleme cu înregistrarea contractelor jucătorilor transferați în această vară. Cine a rămas pe din afară? Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski, Franck Kessie, Raphinha, Andreas Christensen și Jules Kounde sunt cei cinci fotbaliști achiziționați de Barcelona în pauza competițională din această vară. Doar patru au primit, deocamdată, drept de joc.

Lewandowski, Kessie, Raphinha și Christensen pot juca, Kounde mai așteaptă

Barcelona se confruntă cu uriașe probleme financiare însă, chiar și așa, catalanii au reușit să semneze cu cinci fotbaliști extrem de importanți. Cel mai răsunător transfer este cel al lui Robert Lewandowski.

ADVERTISEMENT

Pentru a-și asigura serviciile polonezului de 33 de ani Barca va achita aproximativ 50 de milioane de euro celor de la Bayern Munchen.

Cel mai scump transfer a fost al lui Raphinha, 58 de milioane de euro, în vreme ce Christensen și Kessie au ajuns pe Camp Nou din postura de jucători liberi de contract.

ADVERTISEMENT

Transferurile celor patru fotbaliști au fost validate de La Laiga, astfel că angajamentele le-au fost înregistrate și vor avea drept de joc încă din prima etapă, contra celor de la Rayo Vallecano.

Nu același lucru s-a întâmplat în cazul lui Jules Kounde. Francezul de 23 de ani i-a costat pe cei de la Barcelona 50 de milioane de euro, însă apărătorul central care a evoluat ultima oară la Sevilla, nu a primit drept de joc din partea La Liga.

ADVERTISEMENT

Forul care guvernează fotbalul din Spania nu a înregistrat contractul fotbalistului din cauza datoriilor uriașe pe care clubul catalan le-a acumulat în ultimii ani.

Cum a făcut rost Barcelona de 100 de milioane de euro

Catalanii vor putea să înregistreze și contractul lui Jules Kounde după ce vor încasa în perioada următoare 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Barcelona a anunțat, vineri, că a vândut către compania Orpheus Media un pachet de 24,5% din propriul studio audiovizual.

Cu această sumă catalanii ar trebui să se încadreze în criteriile de fair-play financiar impuse de La Liga, din cauza deficitului bugetar uriaș al clubului de pe Camp Nou.

Potrivit președintelui Joan Laporta, în luna august a anului trecut datoriile clubului erau cifrate la aproximativ 1,35 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT