Sport

Barcelona a intrat într-o nouă eră. Xavi, prezentare cu fast pe Camp Nou. Peste 10.000 de fani l-au aplaudat la scenă deschisă. Video

Peste 10.000 de fani au luat parte la prezentarea oficială a lui Xavi Hernandez în funcția de antrenor principal al Barcelonei. „Mă simt pregătit pentru cea mai mare provocare a carierei”, a transmis fostul mijlocaș, vizibil emoționat de primirea făcută.
08.11.2021 | 15:59
Barcelona a intrat intro noua era Xavi prezentare cu fast pe Camp Nou Peste 10000 de fani lau aplaudat la scena deschisa Video
ADVERTISEMENT

După șase ani de „pribegie”, Xavi Hernandez s-a întors la clubul cu care a scris istorie ca jucător, mânat de un singur gând: să-i redea gloria de altădată, din postura de antrenor principal. Chiar dacă misiunea pare aproape imposibil de îndeplinit, pe fondul problemelor financiare, fostul mijlocaș de legendă al catalanilor se bucură de susținere necondiționată pe Camp Nou.

Stau mărturie cei peste 10.000 de fani care au avut grijă să-i facă o primire demnă de un star la prezentarea oficială în funcția de antrenor principal. Vizibil emoționat, acesta a pășit pe gazon și, după ce a cântat alături de ei preț de câteva secunde, și-a început discursul, mulțumindu-le pentru prezență.

ADVERTISEMENT

Mult așteptatul debut al Barcelonei în era Xavi se va produce pe 20 noiembrie, chiar împotriva rivalei locale, Espaniol. În momentul de față, echipa are doar 17 puncte din 36 posibile și se află pe un neverosimil loc 9.

Xavi, prezentat oficial la Barcelona. Cei peste 10.000 de fani i-au făcut o primire de gală

Vă mulțumesc foarte mult. Încerc să rămân calm, dar sunt foarte emoționat. Momentul acesta îmi provoacă piele de găină. Barcelona este cel mai bun club din lume, avem mult de muncă.

ADVERTISEMENT

Barcelona nu-și poate permite să facă egaluri sau să piardă, trebuie să câștigăm toate meciurile. Visca Barca. Visca Catalunia!”, au fost primele cuvinte rostite de Xavi, în calitate de antrenor al Barcelonei.

Deși echipa traversează una dintre cele mai dificile perioade din îndelungata sa istorie, acesta a dat asigurări că va face totul pentru a-i reda jocul ultraofensiv care a consacrat-o. Nu mai puțin de 25 de trofee – printre care 4 Ligi ale Campionilor și 2 Supercupe ale Europei – a reușit să cucerească fostul mijlocaș în cei 17 ani petrecuți pe Camp Nou, la nivel de seniori.

ADVERTISEMENT

Din 2019, când s-a retras oficial și a luat loc pe banca tehnică a qatarezilor de la Al Sadd, acesta a bifat nu mai puțin de 97 de meciuri, cu un bilanț impresionant (n.r. 64 victorii, 16 egaluri, 17 eșecuri) și a câștigat 7 trofee interne.

„ADN-ul meu nu s-a schimbat. Vreau să avem mingea și să atacăm”

Știu că vin într-o situație complicată, dar îmi plac provocările. Sunt o persoană competitivă și ca fan al Barcelonei nu pot să fiu într-un loc mai bun. Îmi voi da viața pentru ca totul să meargă bine.

ADVERTISEMENT

Mă simt pregătit pentru cea mai mare provocare a carierei. Vor fi critici și presiune. Obiectivul este să câștigăm titluri sau măcar să fim aproape de a le câștiga. Știu că așteptările sunt mari din partea fanilor. 

M-a sunat președintele și mi-a zis că eu trebuie să fiu antrenorul. Amândoi voiam să fim aici. Sunt pregătit! ADN-ul meu nu s-a schimbat. Vreau să avem mingea și să atacăm. Vreau ca echipa să aibă intensitate.

Trebuie să facem pressing agresiv din nou. Avem multe de recuperat. Dar cred că avem o echipă bună, că avem talent și niște tineri fantastici. Ca antrenor, primul mesaj către jucători e că vreau să-i ajut.

Le voi cere mult, dar îi voi și ajuta. E un avantaj că-l știu pe Busquets, care e extraordinar. Știu cum se antrenează el, Ter Stegen, Jord Alba, Pique și Sergi Roberto. Vreau să la explic ce idei am. Sunt foarte competitiv și vreau să le transmit asta jucătorilor”, a declarat Xavi Hernandez.

ADVERTISEMENT
Tags: