Fotbal international

Barcelona, decizie istorică! Ce se va întâmpla cu Messi. Mesaj din lojă

Oficialii clubului FC Barcelona au luat o decizie istorică după incidentele care au avut loc duminică la referendumul pentru independenţa Cataloniei şi care au dus la disputarea cu porţile...
03.10.2017 | 00:03
Barcelona decizie istorica Ce se va intampla cu Messi Mesaj din loja
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului FC Barcelona au luat o decizie istorică după incidentele care au avut loc duminică la referendumul pentru independenţa Cataloniei şi care au dus la disputarea cu porţile închise a meciului cu Las Palmas. Conducătorii Barcelonei au decis să se alăture grevei generale programate marţi în Catalonia. Sediul clubului, stadionul Camp Nou şi centrul de pregătire vor fi închise. Echipa mare nu va face antrenamente, acelaşi lucru întâmplându-se cu toate grupele de copii şi juniori.

Potrivit executivului catalan, 90 la sută dintre participanţii la referendum şi-au exprimat dorinţa ca regiunea să se rupă de Spania. Peste 40 de sindicate civile au cerut o grevă generală ca reacţie la intervenţia statului spaniol pentru a împiedica referendumul considerat ilegal de Madrid. Zeci de poliţişti şi de membri ai Gărzii Civile au intervenit duminică să confişte material electoral în secţiile de votare prevăzute în cadrul referendumului pe tema independenţei Cataloniei. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Barcelona a vrut amânarea meciului cu Las Palmas

Preşedintele clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că echipa sa se va muta în alt campionat, dacă regiunea Catalonia îşi va câştiga independenţa. ”În cazul în care Catalonia îşi va câştiga independenţa, vom analiza situaţia. Boardul va lua o decizie şi e posibil să ne alegem un alt campionat în care să evoluăm. Barcelona este mai mult decât un club, iar acest lucru nu se va schimba niciodată!”, a precizat Bartomeu.

Oficialul catalan a precizat că decizia de a juca meciul cu Las Palmas a fost cea mai grea din cariera sa: ”Clubul nostru susţine independenţa Cataloniei. Ieri am vrut să jucăm cu porţile închise, pentru ca lumea să înţeleagă indignarea noastră. Membrii cotizanţi au dorit ca partida să nu se dispute. A fost cea mai dificilă decizie din cariera mea de preşedinte. Liga Profesionistă a refuzat să amâne partida. M-am consultat cu jucătorii în vestiar, dar decizia finală mi-a aparţinut”.

ADVERTISEMENT

După anunţul făcut de FC Barcelona, alte două cluburi catalane, Girona şi Espanol Barcelona, au menţionat că se alătură grevei generale care va avea loc marţi în Catalonia. Preşedintele catalan Carles Puigdemont a anunţat că 893 de persoane au cerut asistenţă medicală după aceste violenţe. Patru persoane erau spitalizate, iar două se aflau în stare critică. Preşedintele catalan, căsătorit cu o româncă născută în Vaslui, a precizat că ”administraţia electorală” este angajată într-o cursă contracronometru în vederea finalizării rezultatelor referendumului.

FC Barcelona şi-a dorit amânarea partidei de duminică împotriva formaţiei Las Palmas, dar Federaţia Spaniolă nu a fost de acord cu acest lucru. În cele din urmă, partida de pe Camp Nou s-a jucat cu porţile închise, iar catalanii s-au impus cu 3-0. Doi dintre conducătorii clubului catalan, Carles Villarubi şi Jordi Mones, au demisionat, în semn de protest.

ADVERTISEMENT

Gerard Pique a vorbit cu ochii în lacrimi, după meciul Barcelona – Las Palmas 3-0, despre ce a însemnat pentru el ziua de duminică în Catalonia. Fundaşul a spus că este mândru de compatrioţii săi şi a vorbit chiar şi despre retragerea de la naţională.

În cazul în care Catalonia va obţine independenţa, sportul spaniol ar putea ajunge într-o criză uriaşă. Asta pentru că foarte mulţi dintre sportivii de top ai spaniolilor provin din această regiune.

ADVERTISEMENT