Fotbal international

Barcelona a virat banii lui Atletico Madrid pentru Antoine Griezmann. A fost prezentat + ce clauză i-au pus francezului. VIDEO

12.07.2019 | 16:17
Antoine Griezmann Barcelona. Barcelona a plătit lui Atletico clauza de eliberare
ADVERTISEMENT

Barcelona a virat banii lui Atletico Madrid pentru transferul lui Antoine Griezmann. 120 de milioane clauza de eliberare se regăsesc de acum în conturile madrilenilor, după o adevărată telenovelă care a durat mai bine de o lună. Au existat mai multe focare de conflict între cele două părţi, dar în cele din urmă lucrurile s-au lămurit. Şi era normal ca să fie aşa într-un final, pentru că Atletico a plătit exact aceeaşi sumă Benficăi pentru clauza eliberatorie a lui Joao Felix.


UPDATE, 12 iulie, ora 16:19 / FC Barcelona a anunțat oficial transferul atacantului francez Antoine Griezmann pentru care a plătit clauza de reziliere a contractului cu Artletico Madrid în valoare de 120 de milioane de euro. Campionul mondial, în vârstă de 28 de ani, a semnat o înțelegere pe cinci sezoane, iar catalanii i-au stabilit o clauză de reziliere de 800 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT


Barcelona a plătit lui Atletico Madrid banii pentru Antoine Griezmann

Antoine Griezmann urmează să aibă prezentarea oficială în acest weekend, pentru ca de luni să se poată alătura lotului pregătit de Ernesto Valverde. Catalanii urmează să efectueze obişnuitul turneu de pregătire cu participare la meciurile din International Champions Cup, competiţia estivală a marilor puteri, care se desfăşoară pe teritoriul SUA şi al Asiei.

Pentru a veni pe Nou CampAntoine Griezmann a acceptat o reducere a salariului pe care îl avea la Atletico după semnarea, vara trecută, a noului contract. Maddrilenii îl îngropaseră în bani, 20 de milioane euro net pe an plus multe alte bonusuri, dar nu îi puteau oferi ceea ce, de fapt, este esenţial pentru un sportiv: trofeele. La Barcelona, alături de Leo Messi, Luis Suarez şi posibil Neymar aceste şanse de a câştiga titluri şi competiţii sunt mult mai mari.

ADVERTISEMENT
Antoine Griezmann Barcelona. Contract pe cinci ani, cu salarii în creştere din doi în doi ani

Câţi bani va câştiga francezul pe Nou Camp

De altfel, francezul, poate şi din dorinţa de a se pune bine cu vestiarul dar şi cu suporterii catalani, care l-au fluierat copios la ultimul meci direct pe Nou Camp, neuitând modul în care echipa lor a stat şi a aşteptat degeaba după Griezmann vara trecută, a declarat acum că regretă prostia făcută şi că nu a venit, încă de acum un an, aşa cum se şi înţelesese iniţial cu şefii Barcei.

De fapt şi aşa zisă reducere salarială nu stă chiar aşa. E adevărat că în primii doi ani va avea 18 milioane, dar după modelul NBA suma va creşte apoi gradat: 21 milioane în al treilea an şi în ultimii doi din cei cinci stabiliţi va ajunge la 23 de milioane.

ADVERTISEMENT