Fotbal international

Barcelona a primit o ofertă uriașă de transfer pentru Ansu Fati! Decizia luată de catalani

26.09.2020 | 10:42
Barcelona a primit o ofertă uriașă de transfer pentru Ansu Fati! Decizia luată de catalani
Oficialii clubului FC Barcelona au primit o ofertă uriașă de transfer pentru tânărul atacant Ansu Fati, considerat noua perlă a Cataloniei. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului FC Barcelona au primit o ofertă uriașă de transfer pentru tânărul atacant Ansu Fati, considerat noua perlă a Cataloniei.

Ansu Fati este crescut la FC Barcelona și a prins deja 33 de meciuri la prima echipă a catalanilor. În ciuda vârstei sale, spaniolul care evoluează ca aripă stânga, a marcat deja opt goluri și a oferit și o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 17 ani, el a debutat în 2020 și la naționala Spaniei, pentru care a înscris deja un gol și a oferit o pasă decisivă în partida cu Ucraina din UEFA Nations League.

Ansu Fati, ofertă pentru a pleca de la Barcelona

Cotidianul spaniol Marca a anunțat că Barcelona a primit o ofertă de transfer pentru Ansu Fati, prin noul său impresar Jorge Mendes, cel care se ocupă și de cariera starului portughez Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Cu câteva zile în urmă, reputatul agent de jucători a pus pe masa catalanilor o ofertă de 150 de milioane de euro din partea unui club din Premier League. Aceștia ofereau 125 de milioane de euro la momentul încheierii înțelegerii și alte 25 de milioane de euro ca bonusuri.

Conducătorii Barcelonei nici nu au vrut să audă de o posibilă plecare a puștiului minune născut în Guineea-Bisau și au refuzat din start orice fel de negociere. Deși numele clubului englez nu a fost dezvăluit, se pare că ar fi vorba de Manchester United, care se află în căutarea gloriei din anii trecuți.

Nu este prima dată când există un club care pune la bătaie mulți bani pentru Ansu Fati. Înainte de pandemie, a existat o ofertă de 100 de milioane. Mendes, care la acea vreme nu era încă agentul jucătorului, a transmis propunerea Barcelonei, dar aceștia au refuzat.

ADVERTISEMENT

Între timp, Ansu Fati a semnat primul contract de jucător profesionist. Atât durata contractului cât și salariul jucătorului rămân neschimbate. Ceea ce se modifică, pe lângă statutul lui Fati, constă în clauza de reziliere a contractului. Acesta poate pleca de la Barcelona doar dacă o echipă își permite să plătească nu mai puțin de 400 de milioane de euro.

Înainte de modificarea contractului, clauza lui Fati era de doar 170 de milioane de euro. Durata înțelegerii este până în vara anului 2022. Clauza de prelungire pentru încă două sezoane existentă nu va putea fi activată unilateral de către club în 2022, astfel că Fati și-ar putea renegocia salariul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri