ADVERTISEMENT
Fotbal international

Barcelona a stabilit planul pentru ianuarie! Vânzări de peste 100.000.000 de euro pentru „visul” Neymar

Autor: Francisc Oprea | 24.12.2019 | 19:46
Barcelona a stabilit planul pentru ianuarie! Vânzări de peste 100.000.000 de euro pentru „visul” Neymar
Neymar ar putea reveni la Barcelona. Sursă Foto: Hepta

Barcelona nu a renunțat la ideea readucerii lui Neymar pe „Camp Nou”. După ce în vară a fost o adevărată telenovelă cu fotbalistul brazilian în prim plan, transferul nefiind realizat din cauza pretențiilor financiare ale parizienilor, șefii clubului catalan ar fi găsit modalitatea prin care îl pot aduce pe Neymar în ianuarie.

ADVERTISEMENT

Neymar, principala țintă a Barcelonei pentru ianuarie

Între șefii Barcelonei și omologii de pe „Parc des Princes” au avut loc mai multe runde de negocieri în perioada de transferuri din vară, însă tratativele au eșuat din cauza sumelor cerute de cei de la PSG, considerate exagerate de catalani.

Totuși, la șase luni, oficialii de pe „Camp Nou” vor să redemareze contactele pentru readucerea lui Neymar. Conducerea Barcelonei este dispusă să vândă jucători de peste 100.000.000 de euro pentru a acoperi o parte din suma de transfer a brazilianului, dar și pentru a respecta condițiile fair play-ului financiar.

Principalul motiv pentru care Neymar nu a ajuns la Barcelona în vară a ținut de rațiuni financiare. Catalanii au avut o campanie de achiziții costisitoare în presezon, plătind peste 200.000.000 de euro pentru fotbaliști precum Antoine Griezmann, Frenkie de Jong sau Junior Firpo, iar suma cerută de PSG pentru Neymar ar fi dat peste cap calculele șefilor de pe „Camp Nou”.

ADVERTISEMENT

Neymar deține recordul de transfer

Neymar a fost transferat de PSG în vara lui 2017 pentru 222.000.000 de euro, sumă ce este și până în prezent record în toată istoria fotbalului.

De la mutare, brazilianul a bifat 70 de meciuri pentru parizieni în toate competițiile, reușind 60 de goluri și 35 de pase decisive. În capitala Franței, Neymar a cucerit două titluri de campion, două Supercupe și câte o Cupă și o Cupă a Ligii.

Neymar a jucat pentru Barcelona timp de patru sezoane, din 2013 până în 2017, și a câștigat, printre altele, un trofeu al Champions League, două titluri de campion al Spaniei și un Campionat Mondial al Cluburilor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!