Fotbal international

Barcelona a transferat un fundaș francez de 19 ani! Puștiul minune mai era dorit de Manchester City și Juventus

08.01.2019 | 16:08
Barcelona a transferat un fundas francez de 19 ani Pustiul minune mai era dorit de Manchester City si Juventus

Campioana din La Liga, FC Barcelona, a transferat un fundaș francez de 19 ani care va ajunge pe Camp Nou începând cu sezonul viitor. Catalanii au învins concurența altor mari cluburi europene și au semnat cu noua minune a fotbalului din Hexagon, Jean-Clair Todibo de la Toulouse.

Fundașul central care are două selecții în naționala Under 20 a Franței a fost curtat intens de Manchester City, iar Toulouse chiar ajunsese la un acord verbal cu oficialii englezi, dar Jean-Clair Todibo a ales să meargă la FC Barcelona. Fotbalistul se mai afla și pe lista campioanei din Serie A, Juventus Torino.

Jean-Clair Todibo sărbătorește unicul gol marcat la echipa de seniori a clubului Toulouse
Jean-Clair Todibo sărbătorește unicul gol marcat la echipa de seniori a clubului Toulouse

Barcelona îl transferă liber de contract pe fundașul francez de 19 ani

Fundașul francez în vârstă de 19 ani a debutat în acest sezon în Ligue 1 cu Toulouse și a impresionat de la primele meciuri, iar FC Barcelona s-a mișcat foarte repede cu transferul, mai ales că jucătorul intra în ultimele șase luni de contract. Astfel, catalanii l-au contactat pe fotbalist și au semnat o înțelegere începând cu 1 iulie 2019, atunci când jucătorul devine liber de contract.

Jean-Clair Todibo s-a născut la Cayenne în Guyana Franceză și este un fundaș central de picior drept cu aptitudini ofensive, el reușind să marcheze un gol în zece meciuri jucate în Ligue 1. Fotbalistul de 1,90 metri a impresionat prin polivalența sa, el putând evolua la fel de ușor și ca mijlocaș la închidere. Jucătorul achiziționat de FC Barcelona a dezvăluit că idolii săi sunt italianul Andrea Pirlo și brazilianul Thiago Silva.

Fotbalistul francez este a doua mutare realizată de FC Barcelona pe piața transferurilor în această iarnă, după aducerea sub formă de împrumut a fundașului central Jeison Murillo de la FC Valencia. Catalanii au plătit două milioane de euro, iar în vară îl pot achiziționa definitiv pe columbian pentru 25 de milioane de euro.