Video. Barcelona, prima echipă din lume care face un miliard de euro! A transferat un hoţ în apărare

Sorin Dumitrescu    Ionut Neamţu   
în Fotbal international
12/01/2018, 09:01
Video. Barcelona, prima echipă din lume care face un miliard de euro! A transferat un hoţ în apărare

Deşi domină de-o manieră categorică actualul sezon de Primera Division, FC Barcelona a socotit că este oportun să îşi întărească efectivul în această iarnă. A reuşit cel mai scump transfer din istoria clubului, brazilianul Philippe Coutinho de la Liverpool şi totodată şi-a întărit axul central al apărării cu un puternic fundaş columbian, Yerri Mina, care juca la echipa braziliană Palmeiras şi pentru care a plătit 13 milioane euro. 

Imediat le-a fixat celor doi clauze de eliberare foarte ridicate, învăţând din păţania cu Neymar. Coutinho are 400 de milioane euro, Mina 100 de milioane. Şi a devenit cea mai scumpă echipă din lume pentru valoarea lotului: un miliard de euro, cu 150 de milioane peste ocupanta locului 2, rivala dintotdeauna Real Madrid. Dar iată cum arată top 10: 1. Barcelona – un miliard de euro, 2. Real Madrid – 858,5 milioane,  3. Manchester City – 782,5 , 4. Chelsea – 706,75 , 5. Manchester United – 703,5 , 6. Tottenham Hotspur – 678 , 7. PSG – 648,25 , 8. Atletico Madrid , 9. Bayern – 643,25 , 10. Liverpool – 586.

Problema este, pentru imaginea clubului, că fie conducătorii blaugrana fie nu au studiat cu atenţie referinţele lui Yerri Mina, fie nu le-au luat în seamă. Nu şi presa, care a ţinut să dezvăluie că Leo Messi va fi coleg de acum înainte în vestiar cu un hoţ! Nu este nici o exagerare, columbianul a fost implicat în perioada Palmeiras într-o astfel de situaţie care i-a creat o imagine deloc favorabilă.

Barcelona avea nevoie de o rezervă pentru Umtiti sau Pique

Evenimentul s-a petrecut după meciul din Copa Libertadores, dintre Penarol Montevideo şi Palmeiras, disputat în aprilie 2017, în capitala Uruguayului, jucătorii s-au luat la bătaie, episod frecvent întâlnit în meciurile din America de Sud. S-au împărţit pumni şi picioare, numai Yerri Mina, care altminteri e tare ca stânca, nu a avut treabă cu reglarea de conturi. Camerele l-au surprins făcând un lucru reprobabil.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Cum toată lumea era concentrată pe bătaie, el a înşfăcat aparatul supeperformant al unui fotograf şi a fugit cu el, dar nu cu intenţia de a face o glumă. Spre ghinionul său camerele de luat vederi nu au ratat momentul şi astfel s-a aflat imediat de fapta fundaşului de la Palmeiras. 

Închide ×