Video. Barcelona, prima echipă din lume care face un miliard de euro! A transferat un hoţ în apărare

fc barcelona, yeri mina, palmeiras

Barcelona s-a pus pe transferat în acest început de an 2018. A dat marea lovitură cu brazilianul lui Liverpool, Philippe Coutinho, însă nu s-a oprit aici. A decis să îşi betoneze şi zona centrală a apărării cu un columbian foarte puternic. Însă Yerri Mina are în spate un episod din perioada în care juca la Palmeiras, care nu îi face deloc cinste.

Deşi domină de-o manieră categorică actualul sezon de Primera Division, FC Barcelona a socotit că este oportun să îşi întărească efectivul în această iarnă. A reuşit cel mai scump transfer din istoria clubului, brazilianul Philippe Coutinho de la Liverpool şi totodată şi-a întărit axul central al apărării cu un puternic fundaş columbian, Yerri Mina, care juca la echipa braziliană Palmeiras şi pentru care a plătit 13 milioane euro. 

Imediat le-a fixat celor doi clauze de eliberare foarte ridicate, învăţând din păţania cu Neymar. Coutinho are 400 de milioane euro, Mina 100 de milioane. Şi a devenit cea mai scumpă echipă din lume pentru valoarea lotului: un miliard de euro, cu 150 de milioane peste ocupanta locului 2, rivala dintotdeauna Real Madrid. Dar iată cum arată top 10: 1. Barcelona - un miliard de euro, 2. Real Madrid - 858,5 milioane,  3. Manchester City - 782,5 , 4. Chelsea - 706,75 , 5. Manchester United - 703,5 , 6. Tottenham Hotspur - 678 , 7. PSG - 648,25 , 8. Atletico Madrid , 9. Bayern - 643,25 , 10. Liverpool - 586.

Problema este, pentru imaginea clubului, că fie conducătorii blaugrana fie nu au studiat cu atenţie referinţele lui Yerri Mina, fie nu le-au luat în seamă. Nu şi presa, care a ţinut să dezvăluie că Leo Messi va fi coleg de acum înainte în vestiar cu un hoţ! Nu este nici o exagerare, columbianul a fost implicat în perioada Palmeiras într-o astfel de situaţie care i-a creat o imagine deloc favorabilă.

Barcelona avea nevoie de o rezervă pentru Umtiti sau Pique

Evenimentul s-a petrecut după meciul din Copa Libertadores, dintre Penarol Montevideo şi Palmeiras, disputat în aprilie 2017, în capitala Uruguayului, jucătorii s-au luat la bătaie, episod frecvent întâlnit în meciurile din America de Sud. S-au împărţit pumni şi picioare, numai Yerri Mina, care altminteri e tare ca stânca, nu a avut treabă cu reglarea de conturi. Camerele l-au surprins făcând un lucru reprobabil.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Citeste tot articolul »
viewscnt
OraPostulSportEveniment
19:00Telekom Sport 1
Liga Naţională CSM Bucureşti - CSU Danubius Galaţi
1 EUR4.6614 lei+0,0100
1 USD3.7984 lei-0,0070
1 XAU163.0820 lei+0,4074