Fotbal international

Barcelona a vîndut o rezervă cu 25 de milioane de euro!

Preşedintele lui FC Barcelona, Sandro Rosell, a declarat cotidianului catalan "Sport" că gruparea pe care o conduce a izbutit în această vară, în afara achiziţionării lui Neymar, unul dintre...
05.08.2013 | 13:28
Barcelona a vîndut o rezervă cu 25 de milioane de euro!
Lui Thiago Alcantra i-a revenit buna dispoziţie din momentul în care a îmbrăcat tricoul lui Bayern şi s-a regăsit cu Pep Guardiola
ADVERTISEMENT

Preşedintele lui FC Barcelona, Sandro Rosell, a declarat cotidianului catalan “Sport” că gruparea pe care o conduce a izbutit în această vară, în afara achiziţionării lui Neymar, unul dintre cei mai buni jucători din lume, o mare lovitură pe piaţa de transferuri. “L-am vîndut pe Thiago Alcantara la Bayern Munchen pe 25 de milioane de euro şi aceasta este o mişcare foarte inteligentă şi benefică pentru clubul nostru, care ne aduce un profit consistent. Alcantara nu a fost niciodată titular, deci putem spune, fără a greşi, şi nu ştiu cîte cluburi din lume se pot lăuda cu astfel de mutare, că am vîndut o rezervă cu 25 de milioane de euro.”

Impresarul jucătorului este fratele lui Guardiola

Rosell explică şi cum s-a ajuns la această sumă, deşi agentul jucătorului, Pere Guardiola, nimeni altul decît fratele antrenorului de la Bayern, a cerut expres ca brazilianul, născut în Italia, să fie evaluat la preţul clauzei de eliberare, întrucît a jucat doar 66 de meciuri în patru ani petrecuţi pe Nou Camp. Clauza de eliberare era de 18 milioane. Însă ştiind că pentru Pep Guardiola, antrenorul lui Bayern, Thiago Alcantara este ca şi copilul lui de suflet, Rosell a jucat o carte de mare pocherist, spunîndu-le nemţilor că ori acceptă negocieri cu Barca, fără a lua în calcul clauza, ori se adresează Ligii Profesioniste, pentru care există un număr de jocuri de la care se aplică o clauză, numărul de meciuri, în cazul Alcantara, fiind mai mare şi deci obligînd la negocieri. Germanii au oferit mai întîi 20, apoi 22 şi în final 25 de milioane, cu şapte mai mult decît clauza şi la această sumă s-a bătut palma.

ADVERTISEMENT

S-a luat de Real pentru Kaka şi Coentrao

Rosell nu a putut scăpa prilejul de a trimite o săgeată şi înspre rivalul de o viaţă, Real Madrid, tot pe aceeaşi temă, încercînd să demonstreze competenţa sa în raport cu incompetenţa celor de pe ”Santiago Bernabeu”: ”Kaka a făcut 65 de milioane şi este eternă rezervă, Coentrao a fost luat cu 30 şi e tot rezervă. Total 95 de milioane de euro pe care Real îi ţine pe banca de rezerve, adică o grămadă de bani”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri