Sport

Barcelona – AC Milan, duel pentru Jorginho. Catalanii au discutat deja cu agentul jucătorului

Jorginho a refuzat prima ofertă făcută de Chelsea, iar Barcelona și AC Milan au declanșat deja ”războiul” pentru internaționalul italian, catalanii discutând deja cu agentul său.
02.11.2022 | 17:27
Barcelona  AC Milan duel pentru Jorginho Catalanii au discutat deja cu agentul jucatorului
FC Barcelona și-ar dori să-l ia pe Jorginho încă din iarnă. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jorginho este în ultimul an de contract. Chelsea nu l-ar lăsa să plece, însă nu i-a făcut încă o ofertă convingătoare. Astfel că, FC Barcelona și AC Milan speră să profite și să-și asigure semnătura internaționalului italian. Catalanii au și declanșat de altfel operațiunea, discutând cu impresarul jucătorului.

FC Barcelona îl vrea chiar din iarnă, din motive de fair-play financiar

La aproape 31 de ani, pe care-i va împlini în decembrie, Jorginho nu și-a ascuns dorința de a se reîntoarce în Serie A. Acolo unde a mai evoluat pentru Verona și Napoli, înainte de a semna, în 2018, pentru Chelsea.

ADVERTISEMENT

Imediat au intrat pe fir Juventus și AC Milan. Prima variantă nu este însă tocmai pe placul jucătorului. Multipla campioană fiind într-o perioadă de reconstrucție. În schimb, nu ar spune nu campioanei în exercițiu.

Pe listă mai este însă și FC Barcelona. Care și-a arătat interesul încă din momentul în care negocia pentru Christensen, Marcos Alonso și Azpilicueta. Primii doi ajunși deja sub comanda lui Xavi.

ADVERTISEMENT

După cum, nici Chelsea nu s-ar despărți de Jorginho. Căci nu doar Tuchel, ci și noul tehnician, Potter, îl consideră o piesă importantă pentru angrenajul echipei.

De altfel, londonezii au și făcut o primă ofertă. Doar că aceasta a fost mai degrabă una menită să le ofere răspunsuri legate de doleanțele jucătorului.

ADVERTISEMENT

Mai exact, i s-a propus aceeași sumă ca și acum. Iar jucătorul și impresarul său, Joao Mendes, au refuzat. Și au menționat că se așteaptă la un spor de măcar 25 de procente. Așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Azpilicueta, care, în cele din urmă a rămas pe Stamford Bridge.

Aceasta n-a venit încă. Barcelona n-a stat cu mâinile-n sân. Mai cu seamă că Busquets nu este în formă. Și Mateu Alemany, directorul sportiv al catalanilor, l-a convocat deja, la o întâlnire, pe Mendes. În care, scrie SPORT, catalanii au propus inclusiv varianta ca jucătorul să fie transferat încă din iarnă.

ADVERTISEMENT

Și aceasta pentru că, în vară, din pricina fair-play-ului financiar, nu există certitudini privind capacitatea Barcelonei de a face transferuri pe bani mulți. Însă întrebarea care se pune este dacă jucătorul va renunța la Liga Campionilor. Și dacă da, în ce condiții.

ADVERTISEMENT