Fotbal international

Scandal pe transferul lui Neymar! Unde au dispărut 118 milioane de euro

Neymar Senior nu i-a iertat pe şefii Barcelonei, pentru că au refuzat să îi mai plătească 26 de milioane euro clauză de fidelitate pentru fiul său, după ce acesta a plecat la PSG. Vezi cum s-a răzbunat tatăl starului brazilian şi în ce situaţie a pus conducerea catalanilor.
18.01.2018 | 16:59
Scandal pe transferul lui Neymar Unde au disparut 118 milioane de euro

Neymar a produs un mare şoc pe Nou Camp în vara lui 2017, când a acceptat oferta lui PSG, francezii transferându-l pe baza clauzei de eliberare, în valoare de 222 milioane euro. Şefii clubului catalan au fost complet depăşiţi de situaţie şi au refuzat să creadă că Neymar va pleca, trezindu-se în faţa faptului împlinit. Singurul răspuns pe care l-au găsit a fost să refuze să mai plătească 26 de milioane euro, clauza de fidelitate, jucătorului şi tatălui acestuia.

Această clauză a fost promisă cu un an înainte, după ce brazilianul semnase prelungirea contractului. Însă, din moment ce jucătorul a decis să plece în următoarea vară clauza de fidelitate nu îşi mai avea rostul. Neymar senior, la care ar fi trebuit să ajungă banii, nu a uitat cum a procedat preşedintele Bartomeu şi a decis să treacă la contraatac. În 2013, când fiul său a trecut de la Santos pe Nou Camp catalanii au declarat că transferul s-a făcut pentru suma de 57 milioane euro.

Preşedinte la Barcelona era Sandro Rosell

Această sumă a fost declarată de preşedintele de la acea vreme al Barcelonei, Sandro Rosell. Justiţia spaniolă a acuzat clubul catalan de evaziune fiscală şi noul preşedinte, Josip Bartomeu, a fost nevoit să modifice valoarea transferului la 87 milioane. Care nici aşa nu corespund realităţii. Neymar Senior a pus instanţei braziliene la dispoziţie toate documentele transferului şi este de aşteptat ca în scurt procesul de evaziune fiscală contra Barcelonei să fie redeschis.

Aceasta pentru că din actele oferite de tatăl jucătorului rezultă clar că transferul a costat 134 de milioane euro, iar salariul pentru jucător era per total de 71 de milioane euro! Total 205 milioane! Sume astronomice, dar păstrate secret, care ar fi făcut din Neymar încă din 2013 cel mai scump jucător din lume. Sume care demonstrează clar că Sandro Rosell a înşelat statul spaniol cu o mare sumă de bani. Pe baza acestor dezvăluiri e foarte clar că va urma un nou proces, în care Barcelona se va afla într-o poziţie cu adevărat ingrată.