Sport

Barcelona, aproape de transferul anului! Robert Lewandowski vrea să evolueze pe Camp Nou

Problemele financiare nu o împiedică pe Barcelona să-și întărească ofensiva. Catalanii forțează aducerea lui Robert Lewandowski.
20.05.2021 | 17:10
Barcelona aproape de transferul anului Robert Lewandowski vrea sa evolueze pe Camp Nou
ADVERTISEMENT

Deși contractul îi expiră abia în 2023, Robert Lewandowski pare hotărât să o părăsească pe Bayern Munchen după șapte ani și să se alăture unei alte forțe a fotbalului european. Nu este vorba despre Chelsea sau Paris Saint Germain.

Potrivit Daily Mail, atacantul polonez și-a exprimat dorința de a evolua în sezonul viitor pentru Barcelona. Rămâne de văzut, însă, dacă planul va avea șanse de reușită, în contextul problemelor financiare care macină clubul blaugrana în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Lăsând la o parte suma de transfer, care nu va scădea în niciun caz sub pragul de 70.000.000 de euro, în calea mutării ar putea sta salariul uriaș cerut de starul bavarezilor. În aceste condiții, în pole-position pentru semnătura sa rămân cei de Chelsea, care sunt dispuși să-l folosească pe Timo Werner ca monedă de schimb.

Robert Lewandowski vrea să se transfere la Barcelona. Îi pot onora catalanii pretențiile financiare?

Nu mai puțin de 40 de goluri a înscris Lewandowski pentru Bayern Munchen în actualul sezon competițional. De altfel, grație penalty-ului transformat în minutul 26 al partidei de pe terenul lui Freiburg, polonezul a egalat recordul lui Gerd Muller.

ADVERTISEMENT

În plus, de-a lungul carierei sale remarcabile, acesta a bifat 693 de apariții la nivel de seniori și a reușit să-și treacă în cont 479 de goluri, dar și titlul de cel mai bun marcator din istoria naționalei de fotbal a Poloniei.

Prin urmare, nu ar fi o surpriză pentru nimeni ca legendarul atacant al bavarezilor să solicite un salariu greu de acceptat chiar și pentru granzii fotbalului european. Cu atât mai mult dacă ne raportăm strict la Barcelona, care trebuie să echilibreze cât mai repede posibil balanța contabilă, pentru a evita eventualele restricții privind transferurile.

ADVERTISEMENT

Joao Felix ar putea ajunge pe Camp Nou. Griezmann, folosit ca monedă de schimb

Dacă un astfel de scenariu ar deveni realitate, catalanii s-ar vedea nevoiți să se orienteze spre jucători liberi de contract precum Sergio Aguero. Și aceștia vor pretinde, însă, salarii deloc ușor de onorat.

În cazul în care Lewandowski nu va accepta să evolueze pentru Barcelona, există varianta Joao Felix, la schimb cu Antoine Griezmann. Potrivit jurnalistului iberic Lluis Canut, dat fiind faptul că francezul este unul dintre favoriții lui Diego Simeone, mutarea are mari șanse de reușită.

ADVERTISEMENT

În plus, pentru că zilele lui Ronald Koeman pe banca tehnică sunt numărate, clubul blaugrana trebuie să găsească rapid un înlocuitor. Potrivit presei internaționale, favoritul conducerii este nimeni altul decât Xavi, care și-a prelungit până în 2023 contractul cu saudiții de la Al Sadd.

Bayern i-a găsit înlocuitor lui Lewandowski. Haaland, dorit de bavarezi

În altă ordine de idei, o eventuală plecare a lui Lewandowski ar lăsa descoperit compartimentul ofensiv al lui Bayern. Nu pentru mult timp, însă, având în vedere că au pus ochii pe starul lui Dortmund, Erling Haaland.

Cele 37 de goluri în 38 de partide disputate în acest sezon în toate competițiile i-au convins pe bavarezi să forțeze transferul, chiar dacă pretențiile rivalilor și salariul astronomic solicitat de norvegian nu sunt ușor de onorat.

Îmi pare rău, dar dacă cine vorbeşte despre asemenea sume încă nu a înţeles situaţia. Să dai peste 100 de milioane de euro pentru un jucător, este ceva inimaginabil pentru Bayern Munchen în acest moment”, declara cu puțin timp în urmă directorul executiv al clubului, Oliver Kahn.

ADVERTISEMENT