Fotbal international

Barcelona, aproape de transferul lui Erling Haaland! Negocieri cu Mino Raiola și tatăl fotbalistului

01.04.2021 | 15:07
Barcelona aproape de transferul lui Erling Haaland Negocieri cu Mino Raiola si tatal fotbalistului
ADVERTISEMENT

Noul președinte al clubului FC Barcelona, Joan Laporta, este aproape de transferul atacantului Erling Haaland de Borussia Dortmund, agentul Mino Raiola și tatăl fotbalistului fiind acum la negocieri.

Jucătorul în vârstă de 20 de ani este considerat al patrulea jucător ca nivel al cotei de piață, valoarea sa fiind estimată la 110 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În perioada cât a fost la naționala Norvegiei pentru partidele din preliminariile CM 2022, Haaland a acordat un interviu în țara sa în care a vorbit despre un transfer al său în această vară.

Transferul lui Erling Haaland la Barcelona e tot mai aproape

Conform cotidianului catalan Mundo Deportivo, președintele Barcelonei, Joan Laporta, a început negocierile pentru transferul lui Erling Haaland, jucător aflat în capul listei de transferuri pentru formația de pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Mino Raiola, agentul internaționalului norvegian, și Alf Inge Haaland, tatăl fotbalistului de la Borussia Dortmund au ajuns joi dimineață la Barcelona și au fost preluați de la aeroport de șoferul personal al lui Laporta.

Barcelona transferul Erling Haaland

Erling Haaland este principala țintă de transfer a catalanilor, care sunt în căutarea unui  vârf autentic, după ce la începutul sezonului s-au despărțit de uruguayanul Luis Suarez, jucător ce nu era pe placul antrenorului Ronald Koeman.

ADVERTISEMENT

Barcelona transferul Erling Haaland

Bayern l-a refuzat pe Haaland

Jurnalistul italian Fabrizio Romano, specializat pe partea de transferuri, a anunțat pe contul de Twitter că cele două părți se află la acest moment în negocieri, dar deocamdată nu se poate vorbi cu siguranță de o mutare a lui Haaland pe Camp Nou.

”Întâlnirea dintre Mino Raiola, tatăl lui Erling Haaland și Joan Laporta a fost pozitivă. A fost primul contact în care s-a discutat despre noul proiect de la Barcelona. Nu este nimic făcut, cursa este deschisă atât timp cât multe cluburi sunt interesate de jucător”, a mai scris Romano.

ADVERTISEMENT

În acest an s-au intensificat discuțiile despre plecarea lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund. Nume mari s-au înscris în cursa pentru aducerea norvegianului, pe listă fiind, pe lângă FC Barcelona, și Real Madrid, Manchester City, Manchester United și Chelsea Londra.

În schimb, Bayern Munchen a anunțat, prin vocea președintele Consiliului de Administrație, Karl-Heinz Rummenigge, că nu este interesată de aducerea starului norvegian, deoarece bavarezii îl au în lot la acets moment pe cel mai bun fotbalist al lumii: Robert Lewandowski.

Vara se anunță extrem de fierbinte între marile forțe ale Europei care îl doresc pe Erling Haaland. Norvegianul are o clauză de reziliere cu Borussia Dortmund de 105 milioane de euro, însă aceasta poate fi activată doar în cazul în care clubul care îl vrea o va plăti integral într-o singură tranșă. Lucru destul de greu de făcut de orice club, mai ales în plină criză din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT