Fotbal international

Barcelona, aproape eliminată de PSG, se îndreaptă spre colaps financiar! Câţi bani pierd catalanii dacă ies din Liga Campionilor

17.02.2021 | 22:00
Barcelona aproape eliminata de PSG se indreapta spre colaps financiar Cati bani pierd catalanii daca ies din Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Umilită de PSG, Barcelona e ca și eliminată din UEFA Champions League. Pentru catalanii aflați într-una dintre cele mai proaste perioade din istorie, atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar, se anunță pagube imense.

Nori negri pluteau de luni bune deasupra Barcelonei, dar situația se acutizează tot mai tare. „Extratereștrii” se îndreaptă spre colaps financiar, iar FANATIK îți prezintă suma uriașă de bani pe care aceștia o vor pierde în cazul în care nu vor face „remontada” la Paris și vor părăsi Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Deși a început bine meciul cu PSG, Messi deschizând scorul pe Camp Nou, Barcelona nu i-a putut face față unui Kylian Mbappe aflat într-o formă de zile mari. Francezul a marcat un hattrick în victoria obținută de echipa lui Pochettino cu scorul de 4-1.

Barcelona, pândită de colapsul financiar! Câți bani pierde dacă e eliminată din Champions League

Barcelona nu a mai ajuns într-o finală de Liga Campionilor din 2015, atunci când a și reușit să câștige pentru ultima dată cel mai important trofeu continental. Conduși la acea vreme de Luis Enrique, catalanii se impuneau cu scorul de 3-1 în fața lui Juventus.

ADVERTISEMENT

Sezonul acesta, campania europeană pare compromisă pentru Barca încă din optimi. Fotbaliștii lui Ronald Koeman au nevoie de o victorie miraculoasă, la patru goluri diferență, pentru a trece de PSG.

Cum Barcelona își propune an de an să ajungă în ultimul act și să câștige Liga Campionilor, dacă va părăsi competiția, gruparea blaugrana poate pierde uriașa sumă de 56,5 milioane de euro! Atât câștigă echipa care reușește să treacă de optimi și nu se oprește până când nu pune mâna pe trofeu.

ADVERTISEMENT

Banii pe care Barca îi ratează odată cu posibila eliminare din Liga Campionilor

  • calificarea în sferturi: 10,5 milioane de euro
  • calificarea în semifinale: 12 milioane de euro
  • calificarea în finală: 15 milioane de euro
  • câștigarea trofeului: 19 milioane de euro

Catalanii au datorii de 900 de milioane de euro

Barcelona e într-o perioadă în care nu are nevoie doar de rezultate, ci și de bani. Catalanii au datorii în valoare de 900 de milioane de euro, sumă din care 420 de milioane trebuiesc plătite în următoarele luni din acest an.

ADVERTISEMENT

La începutului anului, cei de la „La Vanguardia” au făcut publică analiza financiară a Barcelonei și au notat că gruparea blaugrana se poate salva doar prin austeritate sau prin insolvență.

Pe Camp Nou, doar bugetul de salarii al angajaților însumează suma de aproximativ 355 de milioane de euro, în ciuda micșorărilor acceptate în decembrie 2020. Cele 39 de milioane de euro pe care trebuie să le primească Messi în cazul în care va continua la Barcelona nu sunt incluse în această sumă, bani pe care argentinianului îi va lua pe lângă salariu.

ADVERTISEMENT