Sport

Barcelona, aproape să-l piardă pe Leo Messi: ”Nu știu dacă îl vom vedea în sezonul viitor”

Lionel Messi este jucător liber de contract de la începutul acestei luni și sunt șanse minime ca el să continue la FC Barcelona.
08.07.2021 | 22:26
Barcelona aproape sal piarda pe Leo Messi Nu stiu daca il vom vedea in sezonul viitor
ADVERTISEMENT

Superstareul este unul dintre cei mai emblematici fotbaliști din istoria catalanilor, dar acum se concentrează pe finala Copa America și speră să-și treacă în palmares primul trofeu important cu naționala Argentinei.

Președintele Juan Laporta face tot posibilul să-i ofere un acord cât mai bun pentru ca Messi să rămână pe Camp Nou, însă sunt din ce în ce mai multe probleme.

ADVERTISEMENT

Leo Messi, șanse mici să mai rămână la Barcelona

Leo Messi vrea să aibă un salariu la fel de mare ca până acum, însă Barcelona nu îi mai poate oferi banii din ultimii patru ani. Între 2017 şi 2021, fotbalistul de 34 de ani a câştigat 555.000.000 de euro brut!!! După plata taxelor, argentinianul a rămas cu 275.000.000 de euro. Mai exact, 68.750.000 de euro pentru fiecare an petrecut pe “Camp Nou”.

Barcelona a ajuns într-o gaură financiară din cauza proastei gestionări a situaţiei financiare în ultimii ani, în mandatul lui Josep Maria Bartomeu. La începutul anului, catalanii aveau datorii cifrate la peste 1,4 miliarde de euro. Suma a mai scăzut între timp, însă situaţia rămâne alarmantă.

ADVERTISEMENT

Din cauza tuturor acestor probleme financiare este tot mai clar că Messi nu va mai fi păstrat de gruparea catalană decât dacă argentinianul ar fi de acord cu o scădere substanțială a veniturilor, ceea ce nu se pune problema, sau dacă de pe Camp Nou vor pleca câțiva jucători cu salarii mari.

Barca îl pierde pe argentinian din cauza problemelor financiare

Președintele La Liga, Javier Tebas, nu exclude ca Lionel Messi să nu mai joace din sezonul viitor în campionatul Spaniei și avertoizează Barcelona că nu va face niciun fel de concesii financiare.

ADVERTISEMENT

”Nu știu dacă îl vom vedea pe Messi în sezonul viitor. Dacă nu vor mai fi plecări de la Barcelona, e imposibil. Regulile sunt reguli, sunt valabile și pentru Alcorcon și pentru Barcelona.

Este altceva să depășești plafonul salarial și altceva să semnezi un nou contract prin care să respecți regula de 1 la 4. Adică pentru fiecare 4 euro pe care-i economisesc, am voie să cheltuiesc 1 euro”, a declarat Tebas pentru La Sexta.

ADVERTISEMENT

PSG, favorită la semnătura lui Messi

Dacă în trecut s-a scris că Manchester City și PSG se luptă pentru semnătura superstarului argentinian, se pare că francezii sunt singurii rămași în cursă, iar oferta pe care i-au făcut-o lui Messi este mult peste ceea ce îi oferă Barcelona.

”Viitorul lui Messi este în aer pentru moment. (…) Messi are o ofertă de la PSG superioară față de cea de la Barcelona, din punct de vedere financiar”, au scris jurnaliştii spanioli.

Dacă Nasser Al-Khelaifi îl va convinge pe Messi să vină pe Parc de Princes, acesta se va reântâlni cu bunul său prieten, brazilianul Neymar, și împreună cu Kylian Mbappe ar forma un trident ofensiv cu adevărat letal. PSG i-a mai transferat în această vară pe Georginio Wijnaldum de la Liverpool, pe Sergio Ramos de la Real Madrid şi pe Achraf Hakimi de la Inter.

ADVERTISEMENT