Fotbal international

Barcelona are datorii de 900 de milioane de euro! Cum s-ar putea salva catalanii

12.01.2021 | 18:15
Barcelona are datorii de 900 de milioane de euro Cum sar putea salva catalanii
Barcelona are datorii de 900 de milioane de euro! Cum s-ar putea salva catalanii. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Barcelona are datorii în valoare de 900 de milioane de euro. 420 de milioane din această sumă trebuie plătită în următoarele luni din 2021. Austeritatea sau insolvența o pot salva pe Barca. 

PSG era echipa care stătea cel mai rău din cauza pandemiei în anul 2020, conform unui studiu al KPMG, firmă de Audit, Asistență fiscală și Consultanță, însă se pare că lucrurile stau și mai prost la alții.

ADVERTISEMENT

Formația din Franța a primit perspective mai bune de revenire decât FC Barcelona, spre exemplu. Efectele situației au fost vizibile înaintea partidei cu Huesca, terminată cu 1-0, la care formația a folosit autocarul!

Datorii uriașe pentru Barcelona

125,8 milioane de euro a fost calculat deficitul celor de la PSG numai în stagiunea 2019-2020, apoi este Porto cu 116,2 milioane de euro și Juventus cu 89,7 milioane de euro. În schimb, Real Madrid a încheiat anul cu 300.000 pe plus, iar Bayern Munchen cu 5,9 milioane.

ADVERTISEMENT

Cei de la La Vanguardia, care au făcut publică analiza financiară, notează că echipa catalană se va salva numai prin austeritate sau insolvență!

Barcelona a adunat până la sfârșitul lui 2020 o datorie uriașă, 900 de milioane de euro, dintre care 420 de milioane de euro trebuie dați înapoi în următoarele luni din 2021. Iar misiunea este văzută drept una imposibilă în contextul actual dacă nu se face o reeșalonare a creditelor.

ADVERTISEMENT

355 de milioane de euro este bugetul de salarii pe Camp Nou

Noul șef al catalanilor va fi ales pe 24 ianuarie, dar va avea o misiune extrem de complicată. Pe hârtie, echipa spaniolă a bugetat venituri în valoare de 791 de milioane de euro, însă condiția obligatorie este ca stadionul Camp Nou să fie plin de fani din februarie ceea ce este evident că nu se poate întâmpla.

Numai bugetul de salarii al angajaților ajunge la aproximativ 355 de milioane de euro, în ciuda micșorărilor acceptate de toată lumea în luna trecută. Iar în acești bani nu sunt incluse cele 39 de milioane de euro pe care Leo Messi ar trebui să le primească dacă va continua la Barcelona. Acești bani îi va lua în afară de salariul pe care îl primește.

ADVERTISEMENT

Barcelona se află pe locul al treilea în campionatul Spaniei, cu 34 de puncte, la trei distanță de rivala Real Madrid. Pe primul loc în Spania este Atletico care a strâns 38 de puncte după 15 etape. Barca și Real au trei meciuri în plus față de Atletico. În runda următoare catalanii vor juca cu Elche, pe 24 ianuarie. În ultima etapă din La Liga, Barcelona s-a impus cu 4-0, pe terenul Granadei. Pe 24 ianuarie va fi ales noul președinte al Barcelonei. Numai 4 candidați au rămas în lupta pentru șefia clubului: Juan Laporta, Victor Font, Toni Freixa și Emili Rousaud.

 

 

ADVERTISEMENT