Sport

Barcelona bifează primul transfer important. Un star al lui Chelsea va evolua pe Camp Nou din sezonul viitor

Barcelona a rezolvat primul transfer pentru sezonul viitor. Danezul Andreas Christensen o va părăsi pe Chelsea pentru a evolua pe Camp Nou, sub comanda lui Xavi.
07.03.2022 | 19:39
Barcelona bifeaza primul transfer important Un star al lui Chelsea va evolua pe Camp Nou din sezonul viitor
Barcelona a rezolvat primul transfer pentru sezonul viitor. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Chiar dacă au mai rămas câteva luni bune până la finalul actualului sezon, Barcelona a început deja să-l pregătească pe următorul. Un star al lui Chelsea și-a dat acordul să evolueze din vară pe Camp Nou.

Barcelona a rezolvat primul transfer pentru sezonul viitor. Andreas Christensen și-a dat deja acordul

Potrivit spaniolilor de la Sport, este vorba despre fundașul Andreas Christensen, care va semna un contract pe cinci ani, cu un salariu de șase milioane de euro pe sezon. Mutarea se va produce abia la sfârșitul stagiunii, de îndată ce acestuia îi va expira acordul cu actuala campioană a Europei, dar gruparea blaugrana nu vrea să-și asume niciun risc, dat fiind faptul că și Bayern Munchen s-a arătat interesată de serviciile sale.

ADVERTISEMENT

De îndată ce va parafa înțelegerea, danezul cotat la 35 de milioane de euro va deveni primul jucător important adus de Xavi pentru sezonul viitor. Transferul a fost confirmat și de Fabrizio Romano.

Nu va juca în niciun fel pentru cluburile din Premier League pentru că vrea să respecte Chelsea, dar este pregătit să accepte propunerea Barcelonei, care a licitat mult mai bine decât Bayern. Este o chestiune de fazele finale”, a scris cunoscutul jurnalist italian pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT

Xavi nu renunță nici la Dani Alves: „Ne aduce foarte multe lucruri în plus”

O altă decizie importantă luată de Xavi în contextul sezonului viitor îl vizează pe veteranul Daniel Alves. Adus în toamna anului trecut pentru a acoperi golul din compartimentul defensiv, acesta va primi, cel mai probabil, o propunere de prelungire a contractului scadent în vară.

Profesionismul și starea lui de spirit fac din el un exemplu. Nu am vorbit încă despre acest subiect, dar mi-ar plăcea ca el să continue. Ne aduce foarte multe lucruri în plus”, a declarat recent antrenorul catalanilor.

ADVERTISEMENT

Deși va împlini 39 de ani pe 6 mai, Alves nu doar că nu are de gând să agațe ghetele în cui, dar și-a fixat și un obiectiv personal extrem de îndrăzneț – participarea la Cupa Mondială din Qatar – iar prezența în lotul Barcelonei l-ar putea ajuta să  se mențină în formă până în iarnă, când este programat acest turneu final.

Nu mai puțin de 23 de trofee a cucerit brazilianul între 2008 și 2016, în prima perioadă petrecută la Barcelona. Vorbim despre 6 titluri în La Liga, 4 Cupe ale Regelui, 4 Supercupe ale Spaniei, 3 Ligi ale Campionilor, 3 Supercupe ale Europei și 3 Campionate Mondiale ale Cluburilor.

ADVERTISEMENT
Tags: