Fotbal international

Barcelona – Boca Juniors 3-0 la trofeul Joan Gamper. Malcom, gol la primul meci pe Camp Nou. Video cu rezumatul!

15.08.2018 | 22:14
Barcelona  Boca Juniors 30 la trofeul Joan Gamper Malcom gol la primul meci pe Camp Nou Video cu rezumatul

Barcelona – Boca Juniors 3-0 la trofeul Joan Gamper. Video. Vezi rezumatul! Trupa antrenată de Ernesto Valverde şi-a prezentat noile achiziţii în tradiţionalul meci premergător debutului de sezon la trofeul Juan Gamper. Catalanii au predat o lecţie rivalilor sud-americani, iar Malcom a izbutit să înscrie încă de la primul meci jucat pe Camp Nou.

Brazilianul care a fost achiziţioant de la Bordeaux cu 42 de milioane de euro a deschis scorul în minutul 18 al partidei după o acţiune individuală în flancul stâng. Sud-americanul a primit o pasă de la Messi şi după un dribling scurt l-a învins pe portarul advers cu o execuţie la colţul lung.

Barcelona – Boca Juniors 3-0 la trofeul Gamper. Video. Vezi rezumatul!

Leo Messi avea să iasă la rampă în minutul 39 al partidei după o fază în care i-a ridiculizat pe apărători adverşi şi l-a lobat super pe portarul celor de la Boca Juniors. Argentinienii au fost la un pas să reducă din avantaj în finalul primei reprize, dar şutul lui Nandez a fost scos excelent de pe linia porţii de Samuel Umtiti,  noul campion mondial din linia defensivă a celor de la Barcelona.

Ernesto Valverde i-a introdus la pauză şi pe nou veniţi Arthur şi Clement Lenglet după ce Arturo Vidal şi Malcom au început din  postura de titulari. Tot în minutul 46 a intrat pe teren şi Rafinha, brazilianul care a revenit în această vară după împrumutul la Inter Milano. Mijlocaşul a reuşit să înscrie şi el în poarta celor de la Boca Juniors după o acţiune individuală superbă în care a lobat superb mingea peste goalkeeper-ul advers.

Trofeul Joan Gamper se dispută în fiecare an din 1966 la Barcelona, iar de-a lungul anilor a avut două formate. În perioada 1966-1997 au participat câteva patru formaţii, iar în ultimii 21 de ani s-a organizat o singură partidă între Barcelona şi diferite echipe invitate special.

Catalanii au câştigat ultimele şase ediţii ale întrecerii, ultima echipă care a furnizat surpriza înainte de startul sezonului fiind Sampdoria. Formaţia italiană s-a impus cu 1-0  şi a produs un adevărat şoc pentru suporterii veniţi pe Camp Nou.

Boca Juniors a bifat a 6-a prezenţă la trofeul şi i-a egalat pe olandezii de la PSV Eindhoven la numărul de apariţii la meciul de prezentare al lotului pentru noul sezon. Anderlecht, Bayern Munchen şi Koln au şi ele câte cinci prezenţe la trofeul Joan Gamper.

Leo Messi este şi în această competiţie cel mai bun marcator cu 10 reuşite, fiind primul jucător din istorie care a marcat la şase ediţii consecutive (2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018).